free page hit counter
14.3 C
Αθήνα
26 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΕΠΣΑΝΑ

Ανατροπή τα Γλυκά Νερά, νίκη Λαυρεωτική & Θησέας Ν. Μάκρης, πήρε βαθμό ο Άρης Βούλας, αστέρι ο Αστέρας Βάρης

Ύστερα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με φινάλε-θρίλερ, τα Γλυκά Νερά επικράτησαν 1-2 του μαχητικού Κρυονερίου με ανατροπή και πραγματοποίησαν αποφασιστικό βήμα παραμονής.

Η ομάδα του Αλβέρτου Παπαδάκη στο τελευταίο δεκάλεπτο έβγαλε χαρακτήρα και έφερε τα πάνω-κάτω.

Το μαχητικό Κρυονέρι που αγωνίστηκε και πάλι με νεανική σύνθεση, τιμώρησε τους φιλοξενούμενους στο 36′, όταν σε όμορφα εκδηλωμένη επίθεση ο Ρίζος με πλασέ έκανε το 1-0 και έβαλε σε περιπέτειες τα Γλυκά Νερά, που λίγο νωρίτερα είχαν δοκάρι με τον Νάνο.

Στην επανάληψη το Κρυονέρι οπισθοχώρησε αρκετά με στόχο να κρατήσει το μηδέν και έψαχνε αντεπιθέσεις, την ίδια ώρα που τα Γλυκά Νερά πίεζαν ψηλά ψάχνοντας απάντηση. Οι φιλοξενούμενοι είχαν κάποιες καλές στιγμές σε εκείνο το διάστημα και εν τέλει βρήκαν λύσεις στο τελευταίο δεκάλεπτο όπου έπαιξαν συγκεντρωμένα βγάζοντας χαρακτήρα. Το 1-1 ήρθε στο 83′ όταν σε σέντρα του Ρέκα ο Λαναράς με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι, με τον Γάσπαρη ωστόσο να παίρνει το ριμπάουντ και με κοντινή προσπάθεια να κάνει το 1-1. Η ανατροπή ολοκληρώθηκε τρία λεπτά αργότερα, όπου τα Γλυκά Νερά ήταν μονίμως στην επίθεση και ο διακριθέντας Λαναράς βρήκε τον κορυφαίο του αγώνα Γάσπαρη κι αυτός με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

Διαιτητές: Τριγάζης, Λάμπρου, Αλεξοπούλου

ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ ΑΠΟ: Μανουσάκης, Πολ, Κολώτας, Καστρινός (76′ Μπαμπιάν), Κανταρέλης, Τουμπανάκης, Σιατραβάνης, Καμαρίτης (46′ Παυλίδης), Ρίζος, Ζερμπίνης, Σαχίνης (56′ Πατσαχάκης).

ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ ΑΟ: Καταχανάκης, Αλεξίου, Συμβουλίδης (63′ Πότση), Βατίστας, Τσάνι (46′ Λαναράς), Βάρδας, Γάσπαρης, Γιαννούλης (81′ Ρέκα), Γεωργάκας, Δογάνης, Νάνος.

Με τον βαθμό της ισοπαλίας έφυγε από την έδρα του Αγίου Στεφάνου ο Άρης Βούλας. Η ομάδα του Κυριάκου Δαγγούλη, που παλεύει για την παραμονή, μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ, ωστόσο δεν το έβαλε κάτω και με εξαιρετική εμφάνιση στην επανάληψη έφτασε στην ισοφάριση (1-1), έχοντας και δύο δοκάρια.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στο Μπογιάτι του Νίκου Κόκκινου, με τους γηπεδούχους να είναι καλύτεροι και να ανοίγουν το σκορ στο 30′. Ο Παπαντζίμας εκτέλεσε το φάουλ, ο Ζουρούδης πήρε την κεφαλιά με τον νεαρό γκολκίπερ Αθανασίου να του λέει όχι, αλλά στην επαναφορά ο Παπιδάκης με κοντινή προσπάθεια έκανε το 1-0. Οι γηπεδούχοι έμοιαζαν πιο απειλητικοί στο πρώτο ημίχρονο και είχαν δύο-τρεις καλές στιγμές με τους Ζουρούδη, Καραχάλιο και Παπιδάκη, ενώ ο Άρης Βούλας άγγιξε την ισοφάριση στο 40′ σε κεφαλιά του Σταθάκη όπου η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι (μετά από σημαντική παρέμβαση του Ντογκοτάρι).

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι πήραν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και πίεσαν αρκετά ψάχνοντας την ισοφάριση. Είχαν δεύτερο δοκάρι στο 60′ σε προσπάθεια του Κριλή και εν τέλει η υπεροχή τους απέφερε καρπούς στο 75′, όταν σε μπαλιά του Διακρούση ο Διγενής κινήθηκε έξυπνα και με κεφαλιά πέτυχε το 1-1. Ο Άρης Βούλας έψαξε και ένα δεύτερο γκολ σε εκείνο το διάστημα έχοντας το μομέντουμ αλλά δεν τα κατάφερε. Ήταν ένα ματς όπου οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, αλλά σαφέστατα στην επανάληψη έπαιξε καθοριστικό ρόλο το κίνητρο, με τους φιλοξενούμενους να βγάζουν ψυχή και να φεύγουν με τον βαθμό τον οποίο τουλάχιστον δικαιούνταν.

Διακριθέτες για τον Άγιο Στέφανο οι Μπερμπάντης, Αμανατίδης, Κατσέρης και ο ο σκόρερ Παπιδάκης.

Διακριθέντες για τον Άρη Βούλας οι Παπαδημητρόπουλος, Διγενής και Τσιαγκάνης, για δεύτερο ματς αγωνίστηκε ο 18χρονος τερματοφύλακας Δήμος Αθανασίου και ήταν σταθερότατος

Διαιτητές: Φωστέρης, Σπυρόπουλος, Μπαλαγκά

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΓ.ΣΤΕΦΑΝ: Ντογκοτάρι, Αμανατίδης, Κατσέρης, Μπερμπάντης, Οικονομόπουλος, Αθανασίου, Κάρο, Καραχάλιος (78′ Ποστόλι), Παπαντζίμας (88′ Μακρής), Παπιδάκης (70′ Μπόσιος), Ζουρούδης.

ΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ: Αθανασίου, Βέλλης, Διακρούσης, Λίτσας, Μήτσιος, Τσιαγκάνης, Σταθάκης, Παπαδημητρόπουλος, Σανσάρογλου (65′ Γιουνγκ-Σουν), Κριλής, Διγενής (90′ Γκριν Λόνγκο).

Η ΑΠΕ Λαυρεωτική επέστρεψε στις νίκες και ουσιαστικά ξέφυγε οριστικά από την επικίνδυνη ζώνη, στην οποία βεβαίως παραμένει ο χαμένος ΑΟ Κορωπίου. Η αναμέτρηση της 26ης αγωνιστικής στο Γ. Ραφιάς, ήθελε τους Λαυριώτες του Γιώργου Προβατά να είναι καλύτεροι στο α’ μέρος, με τους Κορωπιώτες του Γιάννη Μαγγίνα να ισορροπούν στην επανάληψη, αλλά να… λυγίζουν στο τέλος.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και πιο απειλητικοί στο α’ μέρος όπου είχαν δύο καλές στιγμές στο ξεκίνημα με Βουλωμένο και Μπεζέρα. Το Κορωπί απάντησε με εκτέλεση φάουλ του Παπαδόπουλου στον οποίο είπε όχι ο Παππάς, ενώ το 1-0 για την ΑΠΕΛ ήλθε στο 18′: Ο Νιέλ βρήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας με ωραία μπαλιά τον Βουλωμένο και ο ικανός σκόρερ με άψογο πλασέ πάνω από τον τερματοφύλακα έκανε το 1-0. Αυτό ήταν το 100ό επίσημο γκολ του Βουλωμένου, το οποίο μάλιστα πανηγύρισε με χαρακτηριαστικό τρόπο. Αυτή η εξέλιξη έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στους Λαυριώτες που με κινητήριους μοχλούς στον άξονα τους Βίλα-Παντελιά πίεζαν ψηλά και ήταν σαφώς πιο απειλητικοί, έχοντας δύο καλές στιγμές με Βίλα και Νιέλ τους οποίους σταμάτησε ο Ούσιος.

Στην επανάληψη το Κορωπί ισορρόπησε την κατάσταση, έβγαλε αντίδραση και ισοφάρισε στο 61′ με τον Σεϊτάι, ο οποίος έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια. Το ματς από εκεί και πέρα άνοιξε, με την Λαυρεωτική να απειλεί με πρσπάθειες των Βουλωμένου – Βίλα τους οποίους σταμάτησε ο Ούσιος και να φωνάζει για δύο υποδείξεις οφ-σάιντ! Από την μεριά του το Κορωπί είχε και εκείνο δύο επικίνδυνες στιγμές με τον Μαστρογιάννη… Εν τέλει, η Λαυρεωτική ήταν η ομάδα που βρήκε το δεύτερο γκολ στο 85′ από στημένη μπάλα, όταν ο Νιέλ εκτέλεσε το φάουλ και ο Τσιάμης με προβολή στο πρώτο δοκάρι έγραψε το 2-1, χαρίζοντας στους Λαυριώτες το τρίποντο.

Διαιτητές: Βλάχος Αντ., Καραθανάσης, Περδίκης

ΑΠΕ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ: Παππάς, Χουσεΐν (65′ Μαραγκός), Αντόνιο Νιέλ, Πώχος, Παντελιάς (65′ Τζώρας), Ακαρέπης, Τσιάμης, Μπεζέρα, Βουλωμένος, Βίλα, Ντε Σόουζα (80′ Μουρίκης).

ΚΟΡΩΠΙΟΥ ΑΟ: Ούσιος, Λυμπερόπουλος, Μπανάι, Παπαδόπουλος, Πάντου, Αμπεντινάι (80′ Τογιάλι), Σεϊτάι, Κάλης, Μουτζακάς, Μαστρογιάννης, Μέγας (46′ Μέγας).

Χαρακτήρα, ποιότητα και ψυχή έβγαλε ο Αστέρας Βάρης στα δύσκολα με αποτέλεσμα να σημειώσει δύο νίκες στα τελευταία τρία παιχνίδια, παίρνοντας και ισοπαλία στο Λαύριο. Το τελευταίο θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα του Πέτρου Μπόντζου ήρθε, εκεί όπου απέναντι στην Μάχη Μαραθώνα ο Αστέρας επικράτησε δίκαια με 3-1 και ουσιαστικά ξέφυγε οριστικά από την επικίνδυνη ζώνη.

Ήταν ένα ματς σαν συνέχεια των καλών εμφανίσεων που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα η Βάρη, η οποία ήταν απόλυτα συγκεντρωμένη στον στόχο της και είχε την ουσία. Ο Αστέρας αφού είχε μια-δύο επικίνδυνες στιγμές προηγήθηκε εν τέλει στο 39′ με κεφαλιά του Μπάτσι, ενώ η Μάχη που αντέδρασε και απείλησε με Παρούσο και Ραπτογιάννη ισοφάρισε στο 42′ με πλασέ του Άντι Σένε.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και έχοντας πιο καθαρό μυαλό πέτυχαν δύο γκολ σε διάστημα δέκα λεπτών, καθαρίζοντας την υπόθεση νίκη. Το 2-1 ήρθε στο 54′ με κεφαλιά του Ντόνη από εκτέλεση φάουλ του Κατσούγκρη, ενώ στο 63′ ο Καραγιάννης με όμορφο πλασέ, κι αφού είχε προηγηθεί εξαιρετικός ομαδικός συνδυασμός, κλείδωσε τη νίκη με το 3-1. Η Μάχη του Σταύρου Ηλιόπουλου, που αγωνίστηκε με νεανική σύνθεση και πλήρωσε κάποιες αδυναμίες της στην άμυνα, προσπάθησε να αντιδράσει, είχε δύο τρεις καλές φάσεις για να ξαναμπεί στο ματς, αλλά ο Αστέρας κράτησε καλά ανασταλτικά και πήρε την πολύτιμη νίκη την οποία χρειαζόταν περισσότερο από τον αντίπαλο.

Διακριθέντες για τον Αστέρα Βάρης: Καραγιάννης, Ντόνης και Κατσούγκρης.

Διαιτητές: Καρράς, Κουλοχέρης, Σπίθας

ΚΥΑΝΟΥΣ ΑΣΤΗΡ ΒΑΡΗΣ: Αφουξενίδης, Βεϊόγλου, Νταλάκας, Ιωσήπου, Ντόνης, Καραγιάννης, Ιωακειμίδης, Ζαμπαράς (56′ Κοτζάι), Μπάτσι (86′ Μερκούρη), Κατσούγκρης, Μαυροθαλλασσίτης (75′ Κόντι).

ΜΑΧΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ : Παππάς, Σένε Κες (65′ Καραγκοζίδης), Τσέλα, Βούσουλας, Σωτηριάδης, Καραλής (65′ Νταής), Ραπτογιάννης (70′ Καχόπουλος), Παρούσσος), Μουρούτης, Μίχας, Σένε Άντι.

Υπόθεση του πρώτου ημιχρόνου ήταν το παιχνίδι μεταξύ του Θησέα και του Σαρωνικού, με την ομάδα του Βλάσση Χατζηαναστασίου να έχει σε εξαιρετική μέρα τον Οικονόμου, που σκόραρε και τα δύο γκολ της ομάδας του, χαρίζοντας ένα ακόμη σημαντικό τρίποντο για το… όνειρο της ανόδου! 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή… ο Θησέας μπήκε με γκολ από τα αποδυτήρια, καθώς στο 3′ ο Οικονόμου άνοιξε το σκορ και άλλαξε νωρίς τις ισορροπίες του παιχνιδιού! Ο Θησέας είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά η ομάδα του Γιώργου Τσομπανάκη ήταν εκείνη που σκόραρε στο 20′ με τον Αδαμίδη διαμορφώνοντας το 1-1! Το παιχνίδι είχε αποκτήσει… μια άγρια ομορφιά και στο 25′, ξανά ο Οικονόμου έδωσε το προβάδισμα στον Θησέα (2-1), σκορ που έμεινε ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με τον Θησέα να διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά να εμφανίζεται ανούσιος στα τελειώματα…

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κάπως και όσο περνούσε η ώρα, ο Θησέας που ήθελε αρκετά τη νίκη έκανε την απαιτούμενη διαχείρηση και κατάφερε εν τέλει να πάρει… το ροζ φύλλο αγώνα από την ομάδα του Σαρωνικού, που πάτησε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στην επίτευξη ενός γκολ, που θα την έβαζε ξανά στο παιχνίδι! Έτσι το τελικο 2-1, χαρίζει νέες ελπίδες στον Θησέα, που δεν μπορεί κανείς να του απαγορέψει… το όνειρό! Μετά το τέλος του παιχνιδιού Το ΔΣ του ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ συνεχάρη την διαιτησία και ευχαρίστησε την διοίκηση του Θησέα για την φιλοξενία.

Εκ των διακριθέντων για τον Θησέα οι Γεωργάτος και Νικολέας, μορφή του αγώνα ο Οικονόμου. Ξεχώρισε για τον Σαρωνικό ο Αδαμίδης.

Διαιτητές: Κουτρομάνος, Μαραγκού, Πειρασμάκη. 

 

ΑΓΣΑ ΘΗΣ.ΕΘΝ.ΜΑΚΡΗΣ: Σάμογλου, Μηναδάκης, Βλασσόπουλος, (57′ Μαγγίνας), Τασσόπουλος, Τσέλιος, Νικολέας, Οικονόμου, Ξύδης (67′ Κουσούλης), Ζιάγκος, Γεωργάτος, Νικηφοράκης (46′ Δημητρίου).

ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ: Τσάιμος, Μαλατάνος, Καραγιάννης (46 Κοντογιαννόπουλος), Μεγαγιάννης, Κετέογλου (62′ Χαρίτος), Παπαγιάννη, Χρήστου, Στουραΐτης, Τσομπανάκης (32′ Ζέκης), Κόεχλερ, Αδαμίδης.

 

 

 

Related posts

Άλμα από την Μαρκό στην Ελβετική Λωζάνη ο 19χρονος Στέφανος Ρεγκάκος

Abola Team 3

Ο Δημ. Γιαρένης, στελέχη της ΕΠΣΑΝΑ, ο Ντανιέλ Μπατίστα και πολύς κόσμος στις δοκιμές των Μικτών της ΕΠΣΑΝΑ στο γήπεδο Ανθούσας

Abola Team 3

Στον τελικό ο Αχαρναϊκός

Nάσος Φακίδης