free page hit counter
16.1 C
Αθήνα
26 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΕΠΟ

Πρόκριση με 4-3 στην παράταση ο Πανηλεικός

Στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών με ηρωικό τρόπο πέρασε ο Πανηλειακός.

Ο Πανηλειακός νίκησε τον  ΑΟ Κατασταρίου στη Σάμη Κεφαλονιάς με 3-4 στην παράταση (3-3 κανονικός αγώνας) παίρνοντας έτσι την νέα πρόκριση. Στον αγώνα αυτόν που διεξήχθη στο δημοτικό στάδιο Ζακύνθου (που φέτος χρησιμοποιεί ως έδρα η ζακυνθινή ομάδα).

 

Μόλις στο 3′ μετά από μεγάλο λάθος στο κέντρο της άμυνας του Πανηλειακού, ο Μαλαφούρης σούταρε δυνατά και η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι (στη συνέχεια χτύπησε στο έδαφος και απομακρύνθηκε).

 

Για τον Πανηλειακό στο 8′ φάουλ του Νιφορόπουλου πέρασε λίγο άουτ.

 

Στο 12′ έγινε το 1-0 για τους γηπεδούχους, όταν έβγαλαν ωραία προσπάθεια από αριστερά και ο Κωστάκης γύρισε μέσα στην περιοχή εκεί όπου ο Λιβέρης σε θέση βολής σούταρε και δεν αστόχησε ανοίγοντας το σκορ

 

Στο 21′ η καλύτερη στιγμή για τον Πανηλειακό ως τότε, με δυνατό σουτ του Βλαχόπουλου από καλή θέση που έφυγε λίγο άουτ.

 

– Από το 30′ και μετά, το ήδη ανοιχτό ματς …άνοιξε ακόμα περισσότερο!

 

Στο 34′ με εύστοχο πέναλτι που κέρδισαν οι γηπεδούχοι (αυστηρό, σε μαρκάρισμα επί του Μαλαφούρη από τον Παναγιωτόπουλο) και χτύπησε ο Στέλιος Λιβέρης έγινε το 2-0!

 

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, το 35′, από εξαιρετική ενέργεια του Λιβέρη, έγινε αποδέκτης προ της εστίας του Πανηλειακού μόνος ο Μαλαφούρης που το πλασέ του έδιωξε σωτήρια ο Θεοδωρακόπουλος!

 

Στο 37′ σε σουτ του Σκοζάι η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μαρούδα και δόθηκε πέναλτι, που χτύπησε εύστοχα ο Μπεγλεκτσής μειώνοντας σε 2-1.

 

Στο 39′ δυνατό σουτ του Νιφορόπουλου έδιωξε σε κόρνερ με τις άκρες των δαχτύλων ο Θωμάς.

 

Ο Πανηλειακός στο 41′ κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση σε 2-2 μετά από εξαιρετική πάσα – άνοιγμα του Βλαχόπουλου με αποδέκτη τον Στούπη ο οποίος βγήκε μόνος και πλάσαρε εύστοχα, σκοράροντας!

 

Για να λήξει το ημίχρονο με αυτό το 2-2 ως σκορ.

 

Σε ένα ματς που και οι δυο ομάδες εμφάνισαν σημαντικά κενά στην αμυντική λειτουργία αλλά και με … “εξαφανισμένες” ουσιαστικά τις μεσαίες γραμμές αφού η μπάλα έφτανε πανεύκολα μέσα στις δυο περιοχές. Ο Πανηλειακός, εκτός των άλλων, είχε και αρκετές κακές τελικές προσπάθειες (με άστοχα ή αδύναμα σουτ).

 

* Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, η εικόνα του αγώνα παρέμεινε περίπου ίδια σε ότι αφορούσε τα βασικά στοιχεία της, με κυρίαρχα τα κενά στις αμυντικές λειτουργίες. Με τον Πανηλειακό πάντως να προσπαθεί να πιέσει.

 

Στο 59′ σουτ του Νιφορόπουλου έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Θωμάς

 

Στο 61′ και με τη μπάλα να συνεχίζει να φτάνει πανεύκολα στην περιοχή (ή λίγο έξω από αυτήν), σουτ του Λιβέρη έδιωξε αρχικά αλλά ασταθώς ο Θεοδωρακόπουλος και ο Μαλαφούρης που μπήκε στη φάση ανατράπηκε από τον γκολκήπερ. Νέο πέναλτι για τους γηπεδούχους, που χτύπησε πάλι ο κορυφαίος Λιβέρης εύστοχα κι έκανε το 3-2!

 

Στο 63′ κοντινό πλασέ του Μπεγλεκτσή, έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ ο Θωμάς.

 

Στο 73′ ο Βλαχόπουλος βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή κι έκανε σουτ το οποίο κόντραρε και σε αμυντικό, για να καταλήξει τελικά στα δίχτυα και να γίνει έτσι το 3-3!

 

Στο 80′ σε σουτ του Στούπη ο Θωμάς έκανε εντυπωσιακή απόκρουση!

 

Στο 82′ και με τους γηπεδούχους να έχουν οπισθοχωρήσει μετά το 70′, ο Σωτηρόπουλος έκανε σουτ από πλάγια μέσα στην περιοχή που πέρασε λίγο άουτ.

 

Τα τελευταία λεπτά μέχρι και τη λήξη ήταν …μονότερμα υπέρ του Πανηλειακού, αλλά άλλο γκολ δεν ήρθε. Αφού και στο 90+1′ σουτ του Μπεγλεκτσή μέσα από την περιοχή βρήκε και σε πόδι αμυντικού και πέρασε λίγο έξω, σε κόρνερ.

 

Ακολούθησε λοιπόν η ημίωρη παράταση.

 

Στο 2′ της παράτασης (92′) ο Λιβέρης βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το κοντινό σουτ του πέρασε λίγο άουτ, σε μια κλασική ευκαιρία των γηπεδούχων!

 

Στο 96′ σουτ του Σωτηρόπουλου μέσα στην περιοχή έδιωξε με τα πόδια σε κόρνερ ο Θωμάς.

 

Στο 103′ άλλο σουτ του Σωτηρόπουλου, μετά από πάσα σε εκτέλεση φάουλ, έφυγε λίγο άουτ.

 

Στο 106′ από ωραία πάσα του Μπεγλεκτσή, σουτ του Παναγόπουλου από διαγώνια θέση μέσα στην περιοχή έδιωξε σε κόρνερ ο Θωμάς. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Νιφορόπουλος και ο Τσουκαλάς με εξαιρετική, άπιαστη κεφαλιά έκανε το 3-4 (στο 107′)

 

Στο 112′ σουτ του Παναγόπουλου, και νέα απόκρουση του Θωμά.

 

Στο 118′ σε αντεπίθεση του Πανηλειακού, ο Πλαστουργός τελικός αποδέκτης βγήκε μόνος και πλάσαρε αλλά ο Λιβέρης που είχε γυρίσει πολύ γρήγορα έδιωξε λίγο πριν τη γραμμή!

 

Το 3-4 έμεινε ως τελικό σκορ. 

 

Οι συνθέσεις

 

Α.Ο.Κ.: Θωμάς, Κάρδαρης Ά., Μαρούδας Μ.(72′ Δρόσος), Λιβέρης, Αρκαδιανός (46′ Γιόκιτς), Κουτσουπιάς, Κωστής, Κωστάκης, Μαλαφούρης, Μυτιλήνης, Πατρινός (46′ Κάρδαρης Κ.)

 

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Θεοδωρακόπουλος, Παπαπέτρου, Παναγιωτόπουλος, Τσουκαλάς, Νιφορόπουλος, Στούπης, Σκοζάι (55′ Πλαστουργός), Χατζηστάμου (105′ Παναγόπουλος), Μπεγλεκτσής (116′ Μπουρνέλης), Βλαχόπουλος, Σωτηρόπουλος

 

Πλέον, ο Πανηλειακός θα έχει πάλι εκτός έδρας ματς (τρίτο σερί μετά την …τραγική κλήρωση της ΕΠΟ!) για να αντιμετωπίσει και την προσεχή Τετάρτη του Πάσχα (19/4) στην Καλαμάτα την τοπική ομάδα!

 

Η οποία έχει περάσει χωρίς αγώνα την σημερινή 2η αγωνιστική. Και στην 1η κέρδισε στο Ξυλόκαστρο με 0-2 τον τοπικό κυπελλούχο Κορινθίας, τον Ηρακλή.

 

Φωτό από τη σημερινή αποστολή του Πανηλειακού στη γειτονική Ζάκυνθο

 

(πηγή: iliaoikonomia)

Related posts

Και επίσημα κεκλεισμένων όλοι οι αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων

abola10

Πρόκριση ο Ασπρόπυργος, 2-1 εκτός την Ατλαντίδα στο Κύπελλο Ερασιτεχνών-Δηλώσεις, παρουσίες, φωτορεπορτάζ

Abola Team 3

ΑΕΠΣ Αιολικός: “Θα στηρίξουμε οποιαδήποτε απόφαση”

Abola Newsroom