free page hit counter
17.6 C
Αθήνα
27 Απριλίου, 2024
Abola.gr
Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Μίλτος Καλαϊτζίδης: «Παίζουμε για τη φανέλα και την ιστορία της Προοδευτικής»

Η Προοδευτική ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της για τον 6ο όμιλο της Γ΄Εθνικής, με νίκη στο νικαιώτικο ντέρμπι κόντρα στον Ιωνικό.

Ο μέσος των «βυσσινί» Μίλτος Καλαϊτζίδης, μίλησε στο «SDNA» για το εν λόγω αποτέλεσμα, τον εκτός έδρας αγώνα της 2ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Διαγόρα, ενώ μεταξύ άλλων τόνισε ότι «είμαστε μια οικογένεια και ο στόχος μας είναι κάθε Κυριακή να το χαιρόμαστε».

Η Προοδευτική πέτυχε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, και δη κόντρα στον Ιωνικό. Τι σημαίνει το αποτέλεσμα αυτό για την ομάδα;

«Ξέραμε ότι μια πρεμιέρα έχει πάντα άγχος. Το πρώτο ματς ήταν ανάμεσα στον Ιωνικό και την Προοδευτική, δύο ομάδες από την Νίκαια και τον Κορυδαλλό. Ευτυχήσαμε να είμαστε εμείς οι νικητές. Διαβάσαμε το παιχνίδι όλη την εβδομάδα, με τον προπονητή μας. Ξέραμε τι πρέπει να κάνουμε. Εμφανιστήκαμε αυτοί που πρέπει, μέσα στο γήπεδο, και στο τέλος καταφέραμε να πάρουμε την νίκη».

Παρά το γεγονός ότι μπήκατε καλύτερα στο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, εν τούτοις δεν καταφέρατε να προηγηθείτε στο σκορ. Τι πιστεύεις ότι έφταιξε;

«Ξέραμε ότι ο Ιωνικός θα παίξει πιο αμυντικά όσον αφορά το ματς, με συνέπεια να μην έχουμε χώρους. Παρόλα αυτά εμείς κυριαρχήσαμε στο παιχνίδι, καθώς είχαμε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν κατάφέραμε να σκοράρουμε. Στο β΄ ημίχρονο μπήκαμε πιο αποφασισμένοι, και καταφέραμε να ανοίξουμε το σκορ…».

Στο ημίχρονο τι ήταν αυτό που σας είπε, ο προπονητής σας, εν όψει του δευτέρου μέρους;

«Μας είπε ότι πρέπει να γίνουμε πιο προσεκτικοί στην τελική πάσα, να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι, και ότι το γκολ αργά ή γρήγορα θα έρθει».

Πόσο καλά είχατε προετοιμαστεί για τον συγκεκριμένο αγώνα;

«Είχαμε άγχος καθώς θέλαμε να διατηρήσουμε την παράδοση που έχουμε, στην έδρα μας, καθώς ο Ιωνικός δεν έχει κάνει ποτέ διπλό στον Κορυδαλλό. Πάντα ένα τέτοιο παιχνίδι έχει άγχος, και κατά κύριο λόγο από την μεριά του γηπεδούχου. Η εξαιρετική δουλειά που κάνει ο προπονητής μας Λουκάς Καραδήμος και το τεχνικό τιμ, αρχίζει ήδη να βγαίνει στο γήπεδο. Θα προσπαθήσουμε κάθε Κυριακή, να είμαστε καλύτεροι στο γήπεδο. Παρόλα αυτά δεν μπορούμε να μην σταθούμε στο γεγονός, ότι οι παίκτες του Ιωνικού στάθηκαν αξιοπρεπώς. Στον Ιωνικό παίζουν πολλά παιδιά με τα οποία είμαστε φίλοι, και μόνο για 90΄ είμαστε αντίπαλοι. Είναι κρίμα και ο Ιωνικός και η Προοδευτική να παίζουν σε αυτή την κατηγορία, καθώς είναι ομάδες με κόσμο και ιστορία. Ο κόσμος που υπήρχε στον χτεσινό αγώνα, δεν υπάρχει ούτε σε αγώνα Α΄Εθνικής».

Που θεωρείς ότι κρίθηκε το παιχνίδι;

«Θεωρώ ότι ήμασταν καλύτεροι καθόλη την διάρκεια του παιχνιδιού, και το σκορ θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερο. Εμείς από την πλευρά μας κάνουμε κατάθεση ψυχής. Παίζουμε για την φανέλα και την ιστορία της Προοδευτικής. Είμαστε μια οικογένεια όλοι μαζί, προπονητές, τεχνικό τιμ, παίκτες, Γενικός Αρχηγός και πρόεδρος. Ο στόχος μας είναι κάθε Κυριακή να το χαιρόμαστε, και στο τέλος να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς».

Μπορεί φέτος η ομάδα να διεκδικήσει, την άνοδο της στην Β΄Εθνική;

«Η ομάδα έχει κρατήσει μεγάλο μέρος του περυσινού κορμού, κάτι το οποίο απέδειξαν οι ίδιοι παίκτες, που πέρυσι την οδήγησαν να είναι σε 17 αγώνες αήττητη. Μπορεί να πρωταγωνιστήσει, καθώς ο κορμός αυτός έχει πλαισιωθεί, από καλούς, νεαρούς και ταλαντούχους παίκτες. Θα προσπαθήσουμε στο γήπεδο κάθε Κυριακή για το καλύτερο».

Την επόμενη αγωνιστική παίζετε στην Ρόδο με τον Διαγόρα. Μπορείτε στον εν λόγω αγώνα, να πάρετε ένα θετικό αποτέλεσμα;

«Ξέρουμε ότι οι ομάδες της Ρόδου έχουν δύσκολες έδρες. Εμείς θα δουλέψουμε για το καλύτερο, και θα πάμε να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει. Εύχομαι να νικήσουμε και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Ένα σχόλιο για το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής

«Θεωρώ ότι είναι αδικία ο πρωταθλητής να μην βγαίνει, κατευθείαν καθώς τα χρήματα που θα έχουν ξοδέψει, δεν θα μετρήσουν στους αγώνες μπαράζ. Από εκεί και πέρα στον δικό μας όμιλο, θεωρώ ότι είναι ένας από τους δυσκολότερους, καθώς έχουμε ομάδες όπως ο Εθνικός που έχει ενισχυθεί σημαντικά είναι μια καλή ομάδα, και είναι ένα εκ των φαβορί, αλλά και τις τρεις ομάδες της Ρόδου (Ιάλυσος, Ρόδος, Διαγόρας) που έχουν φτιάξει πολύ καλή ομάδα. Το πρωτάθλημα θα είναι πολύ ανταγωνιστικό, και ο πρωταθλητής θα ματώσει για να βγει. Είναι μικρό το πρωτάθλημα, και κάθε απώλεια βαθμού κοστίζει. Όποια ομάδα είναι πιο συγκεντρωμένη και πιο πειθαρχημένη, θα καταφέρει να βγει».

 

Related posts

Όμορφο το φιλικό μεταξύ των Βετεράνων της Θύελλας Καμαρίου και Επίλεκτων Θεσσαλίας

Abola Team 3

Ο Αήττητος Σπάτων μέσα στο Ζηρίνειο 2-0 την Κηφισιά

Abola Team 2

Ανανέωσε με Λίβα ο Αστέρας Ιτέας

Abola Team 3