free page hit counter
Abola.gr
Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Προκρίθηκε η Καλαμάτα στο Κύπελλο!

Η Μαύρη Θύελλα θα είναι τελικά σε θέση να υπερασπιστεί τον τίτλο της Κυπελλούχου Μεσσηνίας αφού στον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου, δεν επέτρεψε στον Πανθουριακό να ολοκληρώσει την έκπληξη.

 

Η Καλαμάτα επιβλήθηκε με 3-1, ανέτρεψε την ήττα (1-2) του πρώτου αγώνα στο γήπεδο Μεσσηνιακού και πήρε την πρόκριση για τον τελικό της 21ηςΦεβρουαρίου όπου θα βρεί απέναντί της τον Πάμισο.

 

Στον Κορδία παρατάχθηκε η… κανονική Μαύρη Θύελλα, προηγήθηκε από νωρίς με τον Αθανασόπουλο και έδειξε πως μπορεί να φτάσει χωρίς πολλά-πολλά στην πρόκριση αλλά το ματς είχε αρκετό… δράμα στην συνέχεια.

 

Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκαπαίκτες με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ωστόσο έφτασαν σε σκορ πρόκρισης με τον Ρονκάτο, ο οποίος όμως λίγο μετά με αυτογκόλ ξανάβαλε στο παιχνίδι τον Πανθουριακό!

 

Τελικά, ο “από μηχανής θεός” ήταν ο ΠέτροςΚαμινιώτης, ο οποίος με έξοχο τέρμα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων έλυσε τον γόρδιο δεσμό και ανανέωσε το ραντεβού των μελανόλευκων στο ίδιο γήπεδογια τον τελικό.

 

Με δυο κορυφή και γρήγορο γκολ

 

Ο Νίκος Ζαλίκας, όπως αναφέραμε χθες, δεν είχε περιθώρια για ρίσκα και παρέταξε την καλύτερη δυνατή σύνθεση. Επέλεξε για πρώτη φορά σχήμα με δυο φορ και δικαιώθηκε για την κίνησή του αυτή καθώς μόλις στο 10ο λεπτό, Τσουλάκος- Αθανασόπουλος συνεργάστηκαν μέσα στην περιοχή και ο δεύτερος με κοντινό πλασέ έβαλε την Μαύρη Θύελλα μπροστά στο σκορ (0-1).

 

Η Καλαμάτα είχε την κατοχή αλλά ο Πανθουρικαός καλά στημένος δεν άφηνε κενούς χώρους. Με το Γουερέ σε μέτρια μέρα, η Καλαμάτα δεν έχει σωστή ανάπτυξη από τα δεξιά ενώ και στην αμυντική λειτουργία ο Παπουτσογιανόπουλος βρισκόταν συχνά με δυο αντιπάλους.

 

Στο 29΄μάλιστα ο Πανθουριακός απείλησε με τον Χελά να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας από πλάγια αριστερά αλλά αρχικά ο Γκόμες απέκρουσε με τα πόδια και στην συνέχεια ο ΟρέστηςΝικολόπουλος έδιωξε πάνω στην γραμμή.

 

Η Καλαμάτα είχε δυο ακόμη καλές στιγμές πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος. Στο 32’ μετά από φάουλ του Καμινιώτη, ο Αθανασόπουλος δεν μπόρεσε να κάνει την κεφαλιά, ενώ στο 36’ σουτ του Παπουτσογιαννόπουλου από τα 35 μέτρα, φάνηκε να ξαφνιάζει τον Σταθά ο οποίος μπλόκαρε με διπλήπροσπάθεια.

 

Αποβολή και στο καπάκι …0-2

 

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Πανθουριακός μπήκε καλύτερα, είχε στα πρώτα λεπτά την κυκλοφορία αλλά δεν έκανε φάση. Αντίθετα, η Καλαμάτα απείλησε στην πρώτη ουσιαστικά επίσκεψή της στην περιοχή όταν από κόρνερ του Καμινιώτη, ο Τσουλάκος έπιασε κεφαλιά άουτ.

 

Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε από τον ΆρηΜουστάκα με δυο καλά σουτ μέσα σ’ ένα δίλεπτο. Το πρώτο στο 54’ πέρασε άουτ από το οριζόντιο και το δεύτερο υποχρέωσε τον Γκόμεζ σε εντυπωσιακή απόκρουση.

 

Η Καλαμάτα δεν είχε την φρεσκάδα του πρώτου μέρους και λίγο πριν συμπληρωθεί μια ώρα αγώνα ο Νίκος Ζαλίκας έκανε την πρώτη του κίνηση ρίχνοντας στην μάχη τον Ρονκάτο.

 

Τα σχέδια όμως του 55χρονου τεχνικού ανατράπηκαν λίγα δευτερόλεπτα μετά καθώς ο Ψηλοπαναγιώτης έδειξε δεύτερη κίτρινη στον ΟρέστηΝικολόπουλο για διαμαρτυρία και η Μαύρη Θύελλα έμεινε με δέκα παίκτες στο 62’.

 

Ακόμη κι έτσι όμως δενυπήρχανεπιλογές,αφού το 0-1 έδινε πρόκριση στον Πανθουριακό οπότε η Καλαμάταέμεινε ψηλά στο γήπεδο και ευτύχησε να φτάσει άμεσα σε δεύτερο γκολ. Ο Αθανασόπουλος μπήκε από δεξιά, το σουτ του αποκρούστηκε αλλά η μπάλα έφτασε στον Ρονκάτο ο οποίος με κοντινό πλασέ στο δεύτερο δοκάρι έγραψε το 0-2.

 

Ο Πανθουριακός ήταν αναγκασμένος πλέον να βγεί περισσότερο μαζικά στην επίθεση και να κυνηγήσει ένα γκολ και τελικάβρήκε την λύση από … μελανόλευκα πόδια. Ο Πανταζής εκτέλεσε με πάσα κόρνερ από αριστερά, σούταρε και ο Ρονκάτο στην προσπάθειά του να διώξει σημείωσε αυτόγκολ, για το 1-2, που ήταν το σκορ του πρώτουματς!

 

Και στο τέλος… Καμινιώτης

 

Μπροστά στο ενδεχόμενο της παράτασης, η μελανόλευκη μηχανή πήρε μπρός για τα καλά και παρά τα αριθμητικό μειονέκτημα η Καλαμάτα ήταν αυτή που έκανε τις φάσεις. Στο 82΄ο Ρονκάτο είχε σουτ άουτ, ενώ στο 88’ Νινιός, Αθανασόπουλος, Ρονκάτοέκρυψαντηνμπάλα αλλά το πλασέ του βραζιλιάνουπέρασε ελάχιστα από το αριστερό δοκάρι του Σταθά.

 

Ο Πανθουριακός είχε την μεγάλη του στιγμή στο 91’, όταν σε μια αντεπίθεση ο Βυζάς μπήκε από δεξιά αλλά ο Γκόμεζαντέδρασεσωστά και έδιωξε, ενώ η λύτρωση για την Καλαμάτα ήρθε στο 93’. Ο Λιόλιος από τον χώρο του κέντρου έβγαλε ωραία κάθετη στον Καμινιώτη, ο οποίος παρά την εξάντλησή του, έφυγε σαν βέλος, πάτησε περιοχή, με μια προσποίηση έβγαλε εκτός τον Σταθά και με πλασέ στην γωνία έγραψε σε αποθέωση το 1-3.

 

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Σταθάς, Ι. Τρίψας, Κουρούπης, Οδεμισιώτης, Κλουβάτος, Μουστάκας, Αργυρόπουλος, Μπιτσάνης, Μουλιάτος (88’ Βυζάς), Πανταζής, Χελάς (69΄Τριανταφυλλάκης).

 

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γκόμες, Παπουτσογιαννόπουλος, Λιόλιος, Καντούτσης, Ορέστης Νικολόπουλος, Ζαχαρόπουλος, Καμινιώτης, Σαραντόπουλος (59’ Ρονκάτο), Τσουλάκος (69’ Νινιός), Γουερέ, Αθανασόπουλος.

 

Πηγή: sport365

Related posts

Διοικητικός ηγέτης και τη νέα σεζόν ο Μαντούβαλος στον Αστέρα Ιτέας

Abola Team 2

Ανοιχτή προπόνηση στον Ηλυσιακό ενόψει Πανιωνίου

Abola Team

Ελεύθερος ο Γιώργος Γούλας από το Λουτράκι

Abola Team 2