free page hit counter
15.4 C
Αθήνα
29 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Ο Ηλυσιακός 4-1 τον Ατσαλένιο

Μπήκε φορτσάτος και με καλύτερες προοπτικές στο 2018 ο Ηλυσιακός του Δημήτρη Παπασπύρου.

Κάτι το οποίο αποτυπώνεται από το τελικό 4-1 επί του Ατσαλένιου.

Το τελικό 4-1 είναι ενδεικτικό της εικόνας του αγώνα, τον οποίο είχαν την τύχη να απολαύσουν από την εξέδρα του δημοτικού σταδίου Ζωγράφου περίπου 200 φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας.

Παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκαν χωρίς τον Πιπίνη και με τους Ιωάννου, Σουλελέ να βρίσκονται στον πάγκο (χρησιμοποιήθηκε μόνον ο δεύτερος), οι κιτρινόμαυροι είχαν ενέργεια και φαντασία στη μεγαλύτερη διάρκεια της συνάντησης, δίνοντας ουσία στην ατομική ποιότητα που, έτσι κι αλλιώς, διαθέτουν. Κατάφεραν, ταυτόχρονα, να περιορίσουν σε παθητικό ρόλο τον αντίπαλό τους, που φανέρωσε αρκετές αδυναμίες, κυρίως στο αμυντικό κομμάτι.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 12′. Ο Μάλτσι ανατράπηκε από τον Χαρίτο λίγο πριν εκτελέσει από το σημείο του πέναλτι τον Μανουσάκη και ο Ι. Κακριδής έδειξε την άσπρη βούλα, από την οποία ο ίδιος ο παθών ήταν ψύχραιμος και εύστοχος για το 1-0. Στο 18′ ο Μάλτσι, που ήταν πραγματικός… δαίμονας για την αντίπαλη άμυνα, κέρδισε στην ατομική μονομαχία τον Παπαδομιχελάκη, ο οποίος τον ανέτρεψε λίγο πριν μπει στη μεγάλη περιοχή για να δει την κίτρινη κάρτα. Ο Λαμπρόπουλος εκτέλεσε το φάουλ χαμηλά στην αριστερή γωνία του Μανουσάκη, ο οποίος έπεσε και απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 20′ καταγράφηκε η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους, όταν ο Τριανταφύλλου είδε την μπάλα να περνά εκτός εστίας από την κεφαλιά που επιχείρησε. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα ο Ηλυσιακός παρουσίασε σημάδια ατονίας, ρίχνοντας το βάρος του στα μετόπισθεν και στη διατήρηση του «μηδέν» στο παθητικό του. Η αλήθεια είναι πως δεν απειλήθηκε από τους πράσινους, παρά μόνο στη φάση του 35′, όπου η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων από την κεφαλιά-απόκρουση του Αμανατίδη. Σε ένα χρονικό σημείο που τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε, ο Ηλυσιακός ευτύχησε να εδραιώσει το προβάδισμά του και να κάνει τα πράγματα ακόμη πιο εύκολα, ενόψει του δευτέρου ημιχρόνου. Ήταν το 40′ όταν ο Γκέζος ξετύλιξε επίθεση από την αριστερή πλευρά, ο Λαμπρόπουλος έμεινε όρθιος από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή και παρά την πίεση του προσωπικού του αντιπάλου, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε παρά τις προσπάθειες των αμυνομένων και ο Γκέζος με κοντινό πλασέ έγραψε το 2-0 σαν σε… προπόνηση!

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Ζωγράφου διαχειρίστηκε άψογα το παιχνίδι και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή του χωρίς να… φορτσάρει! Στο 48′ ο Μάλτσι απέφυγε με προσποίηση δύο αντιπάλους, έβγαλε μόνο του με τον Μανουσάκη τον Τσίτσαρη με κάθετη πάσα, όμως το σουτ του τελευταίου ήταν απελπιστικά άστοχο. Εξίσου άστοχο ήταν το σουτ του Τριανταφύλλου στο 61′ από πλευράς ΠΟΑ, για να φτάσουμε στο 69′, όπου ο Ηλυσιακός «σφράγισε» το τρίποντο. Ο Ρόππας εκτέλεσε κόρνερ, ο Μουσταφίδης βρέθηκε μόνος στην «καρδιά» της άμυνας και με πλασέ εξ επαφής, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0. Τρία λεπτά μετά (72′) ο Μανουσάκης αποσόβησε σίγουρη παραβίαση της εστίας του από κοντινό σουτ του Αμανατίδη, που θα μπορούσε να έχει τελειώσει καλύτερα τη φάση, ενώ στο 73′ η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία μετά το μακρινό σουτ του Μουσταφίδη. Στο 86′ οι Κρητικοί πέτυχαν το «γκολ της τιμής» χάρη σε κοντινό πλασέ του Ρουμπάκη (3-1), όμως ο τελευταίος λόγος ανήκε στους γηπεδούχους, που έφτασαν σε ένα τέταρτο γκολ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Οι παίκτες του Ηλυσιακού βγήκαν σε γρήγορη αντεπίθεση, την κατάλληλη στιγμή ο Σουλελές πέρασε παράλληλα στον Κατσίβελα και εκείνος με δεξί σουτ έγραψε μέσα σε αποθέωση το 4-1, που έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

 

Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Ι. Κακριδή, ο οποίος έδειξε σαφή πρόθεση να «κρατήσει» το παιχνίδι, χωρίς να ανατρέψει την αριθμητική ισορροπία του. Βοηθοί του ήταν οι Γιαννίκος και Τζιλίρης, άπαντες από τον Σύνδεσμο Πειραιά.

 

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Παπασπύρου): Κοντοπίδης, Μέξης, Ρόππας, Παπαδημητρίου, Μουσταφίδης, Αμανατίδης, Τσίτσαρης, Λαμπρόπουλος (80′ Σαμιώτης), Μάλτσι (82′ Κατσίβελας), Γκέζος (63′ Σουλελές), Τριανταφύλλου (75′ Χρήστου)

 

ΠΟ ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΥ (Μανώλης Σουτζής): Μανουσάκης, Βρετός (46′ Πετράκης), Ρουμπάκης, Χαρίτος (68′ Μπέρκης), Παπαδομιχελάκης, Τζανής, Χατζηανδρέου, Τοπάλι (84′ Ρωμανάκης), Τριανταφύλλου, Ντάμπος, Πατινιώτης (89′ Ντραγκότι).

Related posts

Φιλικό 2-1 ο Αήττητος Σπάτων με Προοδευτική

Abola Team 2

Γ’ Εθνική: Οι διαιτητές της 4ης αγωνιστικής

Ρένος Γιαμπουράς

Παραίτηση Κώστα Μπράτσου από τον Ολυμπιακό Βόλου

Abola Team 2