free page hit counter
16.2 C
Αθήνα
27 Απριλίου, 2024
Abola.gr
Α' ΕΠΣΠ - 2ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Έγραψε ιστορία ο ΑΟ Καραβάς!

Την μεγάλη έκπληξη πραγματοποίησε ο ΑΟ Καραβάς θριαμβεύοντας του Εθνικού με 1-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» κια αναδείχθηκε Κυπελλουχος Πειραιά για πρώτη φορά στην ιστορία του.

 

 

  

Ο ΑΟ Καραβάς αποτελεί πλέον τον νέο Κυπελλούχο της ΕΠΣ Πειραιά.

 

Η φιλόδοξη ομάδα έκανε την μεγάλη έκπληξη κι επικράτησε με 1-0 του κατά μία κατηγορία ανώτερό του Εθνικού Πειραιά με 1-0 στον τελικό του «Γ. Καραϊσκάκης» και κατ΄κτησε για πρώτη φορά το βαρύτιμ τρόπαιο στην ιστορία του!

 

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Λουίς Μπεσού, ο οποίος με το γκολ, που πέτυχε στο 67’ χάρθις στην ομάδα του το βαρύτιμο τρόπαιο κι αναδείχθηκε MVP  του τελικού

 

Με ιδαιίτερη όρεξη για την κατάκτηση του Κυπέλλου μπήκαν και οι δύο ομάδες στον τελικό. Ο Εθνικός, εκμεταλλευόμενος την ποιότητά του και την διαφορά μίας κατηγορίας, που τον χώριζε από τον αντίπαλό του.

 

Την ίδια στιγμή, ο ι παίκτες του Καραβά προσπαθούσαμν με δική ζώνη άμυνα ς να κρατήσουν τους αντιπάλους μακριά από την περιοχή τους. Με όπλο την αγωνισιτκή τους πειθαρχία και το γεογνός ότι οι γραμμές εήταν πολύ κοντά μεταξύ τους, οι ποδοσφαιριστές του Παύλου Κόκκοτου, δεν επέτρεπαν να δεχθούν πολλές φάσεις.

 

Το συγκρότημα του Νίκου Νεντίδη έχασε την πρώτη του κλασική ευκαιρία στο 14’ όταν ο Μακρυφγιάννης βρέθηκε σε θέση βολής, όμως το σουτ, που επιχείρησε, προσέκρους στον συμπαίκτη του , τον Μάναλη και η ευκαιρία χάθηκε.

 

Η δεύτερη σημαντική φάση για τον Εθνικό ήταν η απευθεάις φάουλ του Μακρυγιάννη, που πέρασε λίγο άουτ .

Στο 36’ χάθηκε η σημαντικότερη φάση για τον Εθνικό. Από λάθος του Μπιλίμπασι, ο Λεωνιδόπουλος πάσαρε στον Μακρυγιάννη, ο οποίςο νικήθηκε» από τον Τζανέτο στο τετ α τετ, ενω΄στο 40’ ήταν η σειρά του πολύ κινητικού Ντα Σίλβα να απειλήσι για λογαριαμς΄του Εθνκού, όμως η ατομική του ενέργεια δεν τελεσφόρησε, αφού το σουτ που επιχείρης,ε ε΄φυγε λίγο πα΄νω από τα δοκάρια του Τζανέτου,

 

Ο Καραβάς άρχισε να … ξεμυτά από την περιοχή του, προκαλώντα ςπροβλήματα στη οργάνωση του παιχνιδιού του Εθνικού.

Ο τεχνικός των «κυανόελυκων» Νίκος Νεντίδης επιστράτευσε όλα του τα «βαρθιά χαρτιά», με πιο σημαντική την είσοδο του Κατσικοκέρη, ποντάροντας σητν εμπειρία ακι τη ποιότητα του άλλοτε άσου της ΑΕΚ και του Εργοτέλη,

 

Όμως ο Καραβάς, ήταν η ομάδα, που … απειλούσε. Έτσι, αφού αρχικα΄στο 60’ ο Φούντα ςδεν κατάφερε να ευστοχήσει, καθώς νικήθηκε στο τετ α τετ από τον τερματοφύλακα του Εθνικού, τον Βουτσινά, φτάσαμε στο 67’.

 

Μπεσού και γκολ!

 

 

Είναι η μεγάλη στιγμή για τον Καραβά, η οποία έκρινε τον τελικό.

 

Ο Ζαρκάδας επιχείρησε την σ΄’εντρα από τα δεξιά και ο προωθημένος Μπεσού με κεφαλια΄έστειλε την μπαάλ στο δοκάρι. Στην επαναφορά ΄μως, ο φορ από την Ακτή Ελεφαντοστού πήρε το … ριμπάουντ και με ψύχραιμο σουτ, χάρισε το βαρύτιμο τρόπαιο στην ομάδα του, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς!

 

Ο Εθνικός μετά την … ψυχρολουσία του εις βάρος του τέρματος προσπάθησε να απειλήσει και στο 7-0’ έχασε τη σημαντικότερη ευκαιρία του με τον Κατσικοκέρη το σουτ του οποίου έφυγε λίγο άουτ

 

 

Διαιτήτευς εο Σπάθας. Κίτρινες είδαν οι Ζαρκάδας , Χονδρουδάκης.

 

ΑΟ ΚΑΡΑΒΑΣ:Τζανέτος, Ζαρκάδας, Λίμα, Καλιακούδας, Αναγωνστόπουλος, Μπιλίμπασι, Κουμεντάκος (92’ Μουλίδης0, Χατζηπαναγιώτης (75’ Λούκα), Μπσού, Φούντας (94’ Μελάς), Χονδρουδάκης

 

ΕΘΝΙΚΟΣ: Βουτσινάς, Μπένα, Γερόλυμος, Βενέτης, Πεχλιβανίδης, Ντα Σίλβα (66’ Τεγούσης), Κομνηνός (56’ Κατσικοκέρης), Κατίδης, Λεωνιδόπουλος (66’ Σώπασης), Μακυργιάννης, Μάναλης (75’ Παυλάκης)  

 

.

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

Σκλάβος: «Πάμε για το καλύτερο δυνατόν»

Kώστας Παλαιολόγος

«Έχουμε βρει απίστευτη χημεία!»

Kώστας Παλαιολόγος

Χρήστος Τάσης στο “τιμόνι” του Αμπελακιακού Σαλαμίνας

Abola Newsroom