free page hit counter
16.1 C
Αθήνα
26 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΜΠΑΣΚΕΤ

Eκκωφαντικός ο Παναθηναϊκός

Oι «πράσινοι» επικράτησαν πανεύκολα της Βαλένθια με 75-56 στο ΟΑΚΑ, ανέβηκαν στο 18-11 και διατηρήθηκαν στο «κόλπο» της τετράδας, που χαρίζει το πλεονέκτημα έδρας ενόψει των πλέι – οφ.

 

 

 

Την εκπληκτική πορεία των τελευταίων αγωνιστικών της Ευρωλίγκα επιβεβαίωσε ο Παναθηναϊκός μετατρέποντας σε παράσταση για έναν ρόλο την αναμέτρησή του κόντρα στην Βαλένθια.

 

Το τριφύλλι επιδεικνύοντας επίδειξη δύναμης συνέτριψε ττην ισπανιή ομάδα με 75-56 στο κλειστό του ΟΑΚΑ και βελτίωσε το ρεκόρ του στο 18-11

  

Ουσιαστικά, για να πάρουν πλεονέκτημα έδρας οι πράσινοι, χρειάζονται τη τελευταία αγωνιστική διπλό επί της Αρμάνι και ήττα είτε της Ρεάλ από την Μπάμπεργκ (στη Μαδρίτη), είτε του Ολυμπιακού από τη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ.

 Το αποψινό ματς δεν σηκώνει ιδιαίτερη κριτική. Ο ισπανικός σύλλογος δεν προέβαλλε καμία αντίσταση και εντελώς σβηστά η ομάδα του Πασκουάλ πήρε το ροζ φύλλο. Κορυφαίος ο Καλάθης με 17 πόντους και 10 ασίστ, κέρδος ο Πέιν που έβγαλε τρομερό πάθος, έχοντας 12 πόντους, 8 ριμπάουντ, 2 τάπες (μοναδική «παραφωνία κάποια «άτσαλα» τελειώματα), διψήφιοι στο χαλαρό οι Τζέιμς-Σίνγκλετον (από 11π. έκαστος, 5 ασίστ ο πρώτος), δεν έδωσαν πολλά οι «ρεζέρβες», τραγικό ποσοστό για ακόμη ένα βράδυ στις βολές με μόλις 51,7% (15/29).

 

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να τερματίσει από τρίτος μέχρι έκτος. Η… λογική λέει πως θα είναι είτε τέταρτος, είτε πέμπτος, αφού για τις άλλες δύο θέσεις τα σενάρια είναι λίγο ακραία… Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει ενδεχόμενο να δούμε μέχρι και «εμφύλιο» στα πλέι οφ (με τον Ολυμπιακό τρίτο και τον Παναθηναϊκό έκτο), αν χάσουν και οι δύο ελληνικές ομάδες τη τελευταία αγωνιστική και νικήσει η Ρεάλ!

 

Τα δεκάλεπτα: 23-13, 40-31, 57-47, 75-56

Related posts

Ερυθρός Αστέρας-Παναθηναϊκός 63-69

Abola Team 2

«Θα μιλήσω με τον Γιαννακόπουλο για την ανανέωσή μου»

Abola Newsroom

Εκπληκτικός Θρύλος «φουλάρει» για το τέταρτο!