free page hit counter
Abola.gr
ΜΠΑΣΚΕΤ

«Λύγισε» στην παράταση ο Ολυμπιακός

Έπειτα από συγκλονιστικό ματς που κρίθηκε στο έξτρα πεντάλεπτο, η Ουνικάχα Μάλαγα υπέταξε τον Ολυμπιακό με 87-85. 

 

 

Για την 29η αγωνιστική της φετινής Ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός αγωνιζόταν στο “Palacio De Deportes Jose Maria Martin Carpena” με αντίπαλο τη Μάλαγα. Μια Μάλαγα, αδιάφορη ως προς το βαθμολογικό κομμάτι, αλλά τον Ολυμπιακό να καιγόταν για τη νίκη, ώστε να μη μπει σε περιπέτειες για τη τέταρτη θέση. Χωρίς τον Γ. Πρίντεζη και τον Παπανικολάου φυσικά, αφού αμφότεροι ήταν τραυματίες.

 

Οι γηπεδούχοι και ο Πλάθα, επέλεξε τους Νέντοβιτς, Μπρούκς, Οκούο, Βαζίνσκι και Ντιάζ, ενώ ο Γ. Σφαιρόπουλος τους Σπανούλη, Ρόμπερτς, Παπαπέτρου, Τιλί και Μιλουτίνοφ.

 

Οι “ερυθρόλευκοι” από την αρχή του αγώνα έδειξαν την διάθεσή τους, και προηγήθηκαν και με +5 (6-11), σχεδόν στα μισά του δεκαλέπτου. Η Μάλαγα ισοφάρισε τον αγώνα, με τον Νέντοβιτς να είναι αρκετά καλός. Στο φινάλε της πρώτης περιόδου όμως, αφενός ο Σπανούλης πέτυχε την 4η ασίστ του, η οποία ήταν και αυτή που ξεπέρασε τον Δ. Διαμαντίδη, στους κορυφαίους πασέρ όλων των εποχών, αφετέρου, οι Πειραιώτες δέχτηκαν καλάθι μπάζερ μπίτερ, γράφοντας το σκορ 19-22.

Η δεύτερη περίοδος βρήκε τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ, και έπειτα από 14 λεπτά αγώνα, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με +5 (29-24) για πρώτη φορά στον αγώνα. Η ομάδα του Σφαιρόπουλου έκανε αρκετά λάθη, ορισμένα εξ αυτών παιδαριώδη, με σκοπό η διαφορά να ανέβει και στους 10 πόντους (42-32). Η ανάπαυλα για το ημίχρονο βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με 14 πόντους και σκορ 47-33. Κακή δεύτερη περίοδος για την ομάδα του Σφαιρόπουλου, όπου πέτυχε μόλις 11 πόντους, δεχόμενη 28!

 

Οι “ερυθρόλευκοι” έριξαν τη διαφορά, σε 5 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου με το σκορ στο 51-47, πράγμα που προβλημάτισε τον Ζοάν Πλάθα. Σχεδόν δύο λεπτά πριν την λήξη της τρίτης περιόδου, ο ΘΡΥΛΟΣ πέρασε μπροστά με 3 πόντους (51-54), αφού έκανε τρομερό ξέσπασμα. Αποτέλεσμα ήταν, να ολοκληρωθεί η τρίτη περίοδος, με τον Ολυμπιακό να στέκεται εκπληκτικά και να ανακτά το προβάδισμα με 56-54. Χάρη στην εντυπωσιακή του άμυνα, επέτρεψε να σκοράρουν μονάχα 7 πόντους οι “πράσινοι” της Μάλαγα, ενώ οι ίδιοι σκόραραν 23 πόντους, ανατρέποντας διαφορά 16 πόντων.

 

Στην τέταρτη περίοδο, ο Ολυμπιακός έβρισκε τις λύσεις για να παραμείνει μπροστά στο σκορ, με τον Ρόμπερτς να αποδεικνύεται ο «δήμιος” της Μάλαγα, αφού με δύο τρίποντα-μαχαιριές έκοβαν τις ελπίδες της ισπανικής ομάδας. Όμως, οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, αφού ισοφάρισαν τον αγώνα 74-74, με ένα τραγικό λάθος του Τιλί, ο οποίος έχασε την μπάλα, μέσα από τα χέρια, δεχόμενοι οι Πειραιώτες ένα σερί 7-0. Ο αγώνας κρίθηκε για άλλη μια φορά στην τελευταία φάση, με την μπάλα και την επίθεση να είναι στα χέρια του Σπανούλη, ο οποίος αστόχησε σε τρίποντο, με τον Μιλουτίνοφ να παίρνει το επιθετικό ριμπάουντ, αλλά να χάνει έπειτα το σουτ που επεδίωξε να πετύχει. Το ματς, οδηγήθηκε στην παράταση με τις δύο ομάδες να βρίσκονται στο “Χ” με σκορ 74-74.

 

 

Στην παράταση, ο Κιμ Τιλί με κρίσιμο τρίποντο, εξιλεώθηκε για το κλέψιμο που δέχτηκε, και έπαιξε ρόλο στην κατάληξη του ματς. Ένα τεράστιο τρίποντο του Παπαπέτρου, με μια εξαιρετική επίθεση του Θρύλου, προηγήθηκε η ομάδα μας με +3, σχεδόν 44” πριν την ολοκλήρωση της παράτασης. Ο Βαζίνσκι όμως, ευστόχησε σε τρίποντο, ισοφάρισε το ματς, και χάρη σε καλάθι του Όγκουστιν, ο ΘΡΥΛΟΣ μας έχασε τον αγώνα, αφού το σκορ έγραψε 87-85.

 

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 47-33, 54-56, 74-74 κ.δ., παρ. 87-85.

Related posts

Ο Ολυμπιακός το 2-1, 64-62 τον Παναθηναϊκό

Abola Team 2

«Καθάρισε» έστω και δύσκολα ο Θρύλος!

Kώστας Παλαιολόγος

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγραψε ιστορία – Βασικός στο All Star Game!

Abola Newsroom