free page hit counter
16.8 C
Αθήνα
19 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κάηκε η Νέα Φιλαδέλφεια στη φιέστα της ΑΕΚ

H πορεία του πούλμαν της ΑΕΚ προς την ιστορική έδρα της και το τρελό πάρτι που στήθηκε από χιλιάδες οπαδούς.

Τη νύχτα μέρα έκαναν χιλιάδες φίλοι της ΑΕΚ, στο πάρτι που έστησαν μαζί με τους παίκτες στη Νέα Φιλαδέλφεια, μετά από τη νίκη επί του Απόλλωνα Σμύρνης και την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας.

 

Οι φίλαθλοι περίμεναν το πούλμαν της αποστολής και όταν αυτό έκανε την εμφάνισή του, το πάρτι… απογειώθηκε. Αρχικά, παίκτες, προπονητικό επιτελείο και παράγοντες της ομάδας έβγαζαν φωτογραφίες μέσα από το πούλμαν και στη συνέχεια οι παίκτες ανέβηκαν στην οροφή και έδιναν το… σύνθημα για τη γιορτή.

Προηγουμένως η ΑΕΚ νίκησε εκτός έδρας τον Απόλλωνα με 1-0.

Η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στην -κατάμεστη και με έντονο “κιτρινόμαυρο” χρώμα- Ριζούπολη και πανηγύρισε την κατάκτηση του 12ου τίτλου στην ιστορία της και πρώτου από το 1994. Από την άλλη, ο Απόλλων, που συμπλήρωσε έναν (πετυχημένο) γύρο με τον Γιώργο Παράσχο στον πάγκο, ετοιμάζει τα πλάνα του ενόψει της νέας σεζόν στη Super League.

Η ΑΕΚ είχε στην αρχική της ενδεκάδα για πρώτη φορά από τις 29 Οκτωβρίου τον αρχηγό Πέτρο Μάνταλο, ενώ στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου έκανε την πρώτη του εμφάνιση μετά τις 27 Νοεμβρίου και ο Ούρος Τσόσιτς.

 

Ο Απόλλωνας δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή, με τον Μπάρκα να πέφτει στη δεξιά του γωνία και να διώχνει σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Τσουκαλά στο 4ο λεπτό. Το φάουλ του Μπακασέτα στο 12′ πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Χουάντερσον, όπως και αυτό του ίδιου ποδοσφαιριστή στο 16′. Ωραία αντεπίθεση των γηπεδούχων στο 24′ κατέληξε στην άστοχη κεφαλιά του Ελμπάζ, αλλά δέκα λεπτά αργότερα η Ένωση άνοιξε το σκορ.

 

Ο Λιβάγια έκανε από τα δεξιά τη σέντρα στο πίσω δοκάρι, με τον Σέρχιο Αραούχο να στοπάρει με το στήθος και να σκοράρει με το αριστερό για το 0-1 στο 34′! Ήταν το 11ο τέρμα του 27χρονου Αργεντινού στη φετινή Super League και 14ο σε όλες τις διοργανώσεις. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Χουάντερσον έβγαλε σε κόρνερ το φάουλ του Μπακασέτα, ενώ στην εξέλιξη της φάσης λίγο έλειψε ο Τσουκαλάς να σκοράρει… σε λάθος εστία.

Το β’ μέρος ξεκίνησε δίχως αλλαγές, με τον Λαμπρόπουλο να μην προλαβαίνει να σουτάρει από τη μικρή περιοχή, μετά το στρώσιμο του Αραούχο. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Μπαρτολίνι πρόλαβε κι έβαλε την κόντρα στον Αραούχο. Στο 66′ ο Σιμόες έβγαλε τον Μάνταλο τετ α τετ με τον Χουάντερσον, αλλά το “μυτάκι” του αρχηγού της ΑΕΚ δεν βρήκε στόχο. Η άστοχη κεφαλιά του Αραούχο στο 76′, μετά τη σέντρα του Μπακάκη, η σημαντική χαμένη ευκαιρία του Ναδάλες στο 80′, το φάουλ του Χριστοδουλόπουλου στην αγκαλιά του Χουάντερσον στο 82′ αλλά και το “ψαλιδάκι” του Λάζαρου που απέκρουσε ο πορτιέρε του Απόλλωνα, σήμαναν την έναρξη των πανηγυρισμών από παίκτες, προπονητικό τιμ και φιλάθλους της ΑΕΚ.

 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Χουάντερσον, Παπάζογλου, Μπαρτολίνι (63′ Καλλέργης), Ζησόπουλος, Στάθης, Τσουκαλάς (77′ Μενδρινός), Χουάρες, Κοντοές, Κονέ, Ελμπάζ (68′ Σιατραβάνης), Ναδάλες

 

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες (63′ Τσόσιτς), Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Σιμόες, Μοράν, Λιβάγια (51′ Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος (83′ Λόπες), Μπακασέτας, Αραούχο

Related posts

Πανηγυρική πρόκριση η Νέα Ιωνία (1-2)

Abola Team

Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-1-Η οργισμένη δήλωση Μαρινάκη

Abola Team 2

Ο Ολυμπιακός 5-0 τα Γιάννενα

Abola Team 3