free page hit counter
18.8 C
Αθήνα
19 Απριλίου, 2024
Abola.gr
Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Στις 23 Σεπτεμβρίου η σέντρα της Γ Εθνικής

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΠΟ την προκήρυξη του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής για τη σεζόν 2018-19.

 

Η σέντρα του νέου Πρωταθλήματος ορίστηκε στις 23 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 13 Αυγούστου είναι η καταληκτική ημερομηνία για τις δηλώσεις συμμετοχής.

Σε περίπτωση που κάποια πρωταθλήτρια ΕΠΣ δεν δηλώσει συμμετοχή, το δικαίωμα αυτό μεταφέρεται αντίστοιχα στην δεύτερη και εν συνεχεία την τρίτη ομάδα του αντίστοιχου Πρωταθλήματος.

Το Πρωτάθλημα, όπως και πέρσι θα διεξαχθεί σε οκτώ ομίλους, ο αριθμός των οποίων δύναται να τροποποιηθεί σε περίπτωση αποσύρσεων πολλών ομάδων.

 

Τι αναφέρει η Προκήρυξη για συμμετοχή και έναρξη: 

Άρθρο 3. Δήλωση Συμμετοχής / Έναρξη
«Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε οκτώ (8) ομίλους. Σε κάθε περίπτωση κατά την οποία τα σωματεία που δικαιούνται συμμετοχή στην εν λόγω κατηγορία δεν λάβουν μέρος ή προκύψει μικρότερος αριθμός σωματείων από τον αναμενόμενο, η Ε.Π.Ο. διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τον αριθμό των ομίλων.Τα σωματεία έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν στην Ε.Π.Ο., έως την Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018 και ώρα 15:00, Δήλωση Συμμετοχής (πρωτότυπη) σε ειδικό έντυπο, που θα γίνει γνωστό στις ομάδες, μέσω δημοσιοποίησης στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας. Η Δήλωση πρέπει να συνοδεύεται από το σχετικό παράβολο των πεντακοσίων (500) ευρώ.
Στην περίπτωση που το σωματείο – πρωταθλητής δεν δηλώσει συμμετοχή στην ανωτέρω ημερομηνία, τότε το δεύτερο σωματείο στην βαθμολογική κατάταξη που έχει δικαίωμα να τον αντικαταστήσει, μπορεί να υποβάλει Δήλωση Συμμετοχής έως την Παρασκευή 17 Αυγούστου και ώρα 15:00.
Εάν και το δεύτερο σωματείο δεν δηλώσει συμμετοχή στην ανωτέρω ημερομηνία, τότε το τρίτο σωματείο στην βαθμολογική κατάταξη που έχει δικαίωμα να το αντικαταστήσει, μπορεί να υποβάλει Δήλωση Συμμετοχής έως την Πέμπτη 23 Αυγούστου και ώρα 15:00.
Μαζί με τη Δήλωση Συμμετοχής θα κατατίθεται στην Ε.Π.Ο. το Συνυποσχετικό Διαιτησίας / Δήλωση υπογεγραμμένη από τον Νόμιμο Εκπρόσωπο του σωματείου/ομάδας περί της ανεπιφύλακτης αποδοχής του  καταστατικού, των Κανονισμών, των εγκυκλίων, των οδηγιών και των αποφάσεων F.I.F.A., U.E.F.A. και Ε.Π.Ο., νόμιμα επικυρωμένη.
Χωρίς την υποβολή του ως άνω Συνυποσχετικού Διαιτησίας καμία Δήλωση Συμμετοχής δεν γίνεται δεκτή. Η Δήλωση Συμμετοχής θα πρέπει να συνοδεύεται από όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, όπως αυτά θα  κοινοποιηθούν σε ειδικό έγγραφο στα σωματεία, με ευθύνη της Επιτροπής.
Σωματεία, που δεν έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις τους, προς την Ε.Π.Ο. και τις Ενώσεις που ανήκουν, μέχρι την ημερομηνία που έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν Δήλωση Συμμετοχής, θεωρείται ότι δεν υπέβαλλαν Δήλωση Συμμετοχής.
Ως ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος ορίζεται η Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018».

 

Τι αναφέρει η Προκήρυξη για άνοδο – υποβιβασμό: 

Άρθρο 14. Προβιβασμός – Υποβιβασμός
«Προβιβασμός στη Β΄ Εθνική Κατηγορία (Football League)
Μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων, θα προβιβαστούν στη Football League τέσσερις ομάδες, που θα προκύψουν από το «ειδικό πρωτάθλημα».Συνολικά θα προβιβαστούν τέσσερις (4) Ομάδες.
Αν μία ή περισσότερες ομάδες που δικαιούται να αγωνιστούν στην Football League
παραιτηθούν για οποιανδήποτε λόγο από την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα που ακολουθεί ή δεν δηλώσουν συμμετοχή ή δεν λάβουν την απαιτούμενη για την συμμετοχή τους αδειοδότηση, ή αν μία ή περισσότερες από τις δικαιούμενες να προβιβασθούν ομάδες από την Γ΄ Εθνική ερασιτεχνική κατηγορία στην Β΄ Εθνική επαγγελματική κατηγορία δεν καταφέρουν να συστήσουν ΠΑΕ ή δεν λάβουν την προβλεπόμενη αδειοδότηση, τότε το δικαίωμα για προβιβασμό αποκτούν οι τέσσερεις (4) αμέσως επόμενες στην σειρά κατάταξης μετά τον προβιβασμό των προβλεπόμενων του ειδικού πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής ερασιτεχνικής  κατηγορίας και ύμφωνα με την σειρά κατάταξής τους και με τους ίδιους κανόνες.

Παραμονή στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία/Υποβιβασμός στις Ε.Π.Σ.
Ο αριθμός των σωματείων, συνολικός και ανά Όμιλο, που θα υποβιβαστούν στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου στα πρωταθλήματα ευθύνης των ΕΠΣ, θα αποφασιστεί από την Ε.Π.Ο. μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των δηλώσεων συμμετοχής».

 

Πηγή: athleticradio.gr

Related posts

Αναβολή στο ματς Διαγόρας Ρόδου-Πέλοπας Κιάτου

Abola Team 2

Τρία προβλήματα ενόψει τελικού για ΠΟΑ

Abola Team 2

Βασιλειάδης: «Με προβληματίζουν οι πολλές κίτρινες κάρτες στην ΑΕ Μυλοποτάμου»

Abola Team 2