free page hit counter
16.1 C
Αθήνα
26 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΕΠΣΑΝΑ

Πρόκριση στα πέναλτι ο Παλληνιακός, η Μαρκό έσπασε τα δοκάρια!

Με μεγάλο ήρωα τόσο στην κανονική διάρκεια (είπε αρκετές φορές όχι στους παίκτες της Μαρκό και έπιασε ένα πέναλτι) και στη διαδικασία των πέναλτι (έπιασε δύο) τον Τσάκαλο, ο Παλληνιακός

πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου στη «ρώσικη ρουλέτα» με 4-2 επί της Μαρκό.
Οι πράσινοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, είχαν τρία δοκάρια και απέναντί τους τον απροσπέλαστο Τσάκαλο που έσωσε πολλές φορές την εστία του, ενώ έπιασε ένα πέναλτι στην κανονική διάρκεια, του Πλιάγκα, και άλλα δύο στη διαδικασία των πέναλτι των Γκριμέκη και Καλιαμπάκα.
Στο πρώτο μέρος η Μαρκό πάταγε καλύτερα από τον Παλληνιακό και ήταν ουσιαστικά η μοναδική που δημιούργησε ευκαιρίες και θα μπορούσε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Οι πράσινοι μόλις στο 4ο λεπτό άγγιξαν το γκολ, αλλά ο Βαζέχα είδε την προσπάθειά του να σταματάει στο δοκάρι και στη συνέχεια απομάκρυναν οι αμυντικοί του Παλληνιακού.
Το ματς δεν είχε καλό ρυθμό σε γενικές γραμμές και αυτό οφείλεται και στον κακό αγωνιστικό χώρο. Η Μαρκό ήταν αυτή που συνέχιζε να πιέζει και να κρατάει την μπάλα και στο 15’ είχε ακόμη μία ευκαιρία σε διαγώνιο σουτ του Καλιαμπάκα που πέρασε λίγο άουτ. Η κορυφαία στιγμή όμως του πρώτου μέρους ήταν στο 38’ όταν ο Κούνας έχασε την μπάλα από τον Βαζέχα και τον ανέτρεψε με αποτέλεσμα ο διαιτητής να καταλογίσει ορθώς το πέναλτι. Ο Πλιάγκας ανέλαβε την εκτέλεση του, όμως ο Τσάκαλος έπεσε σωστά και απέκρουσε, με το 0-0 να μένει ως το τέλος του ημιχρόνου.
Στο δεύτερο μέρος η Μαρκό συνέχισε στο ίδιο τέμπο, δηλαδή να πιέζει και να ψάχνει το γκολ, έχασε μία ευκαιρία με τον Τσάκαλο να λέει όχι και όλα αυτά μέχρι το 60ο λεπτό. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι κιτρινόμαυροι κέρδισαν μέτρα καθώς υποχώρησε σημαντικά το κέντρο της Μαρκό και για περίπου 10 έλεγξαν την κατάσταση και δημιούργησαν δύο ευκαιρίες, αλλά ο Κύρκος κράτησε το μηδέν.

Ο Μαγγίνας έκανε διορθωτικές αλλαγές με την είσοδο του Λαλαΐ και το ματς ήρθε ξανά στην ισορροπία, με τους πράσινους να αγγίζουν το γκολ στο 81’ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ και κεφαλιά πάσα του Καλιαμπάκα, ο Βαζέχα έπιασε δυνατό σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ.
Στο 84’ ο Καλιαμπάκας είδε τον Τσάκαλο να αποκρούει σε κόρνερ την κεφαλιά του, ενώ στην εξέλιξη ο τερματοφύλακας του Παλληνιακού μπλόκαρε νέα κεφαλιά του Καλιαμπάκα από καλή θέση.
Στο 87’ ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι υπέρ του Παλληνιακού, αλλά μετά από υπόδειξη του βοηθού του πήρε πίσω την απόφασή του και έδειξε κίτρινη κάρτα στον Κωστόπουλο για θέατρο. Η Μαρκό έχασε νέα τεράστια στο 90’, όταν μετά από σέντρα του Λαλαΐ ο Καλιαμπάκας εντελώς αμαρκάριστος έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι του Τσάκαλου και απομάκρυναν οι αμυντικοί των κιτρινόμαυρων. Το 0-0 έμεινε ως το τέλος και το ματς οδηγήθηκε στο έξτρα μισάωρο.
Η παράταση ξεκίνησε με μια καλή στιγμή για τον Παλληνιακό. Από θέση πλάγια αριστερά ο Ρ. Κωστόπουλος έκανε ένα δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Κύρκου. Στο 100 μετά από γέμισμα, ο τερματοφύλακας του Παλληνιακού βγήκε για να διώξει και δεν απομάκρυνε σωστά, με την μπάλα να στρώνεται στον Δημογιάννη, ο οποίος σόυταρε, αλλά ο Κολοτούρος πρόλαβε και απομάκρυνε πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα.
Ανάλογη φάση με λάθος του Κύρκου στο 103’, αλλά ο Ματσαδές που πήρε την μπάλα σούταρε ψηλά άουτ, ενώ στο 105’ ο Πόποβιτς έχασε μοναδική ευκαιρία σε τετ-α-τετ με τον Τσάκαλο να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια και το 0-0 να μένει ως το τέλος του ημιχρόνου της παράτασης.
Στο δεύτερο μέρος της παράτασης η Μαρκό έχασε ακόμη μία καλή στιγμή να πάρει κεφάλι στο σκορ, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ και φάση διαρκείας, ο Λαλαΐ έκανε μακρινό πλασέ, με τον Τσάκαλο να διώχνει με υπερένταση σε νέο κόρνερ. Το 0-0 έμεινε ως το τέλος και το ματς οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί ο Τσάκαλος ήταν ο ήρωας, αφού απέκρουσε τις εκτελέσεις των Γκριμέκη και ο Παλληνιακός πήρε την πρόκριση με 4-2 στη «ρώσικη ρουλέτα».

Διαιτήτευσαν οι Δραγάτης, Κουτζιακουτζίδης, Καραθανάσης.

ΜΑΡΚΟ (Γιάννης Μαγγίνας): Κύρκος, Νταής (106’ Βλάχος), Γκριμέκης, Σόφης, Δημητρακόπουλος, Τζιβίλογλου (72’ Λαλαΐ), Δημογιάννης (100’ Πατσαούρας), Καλιαμπάκας, Πλιάγκας (69’ Πόποβιτς), Βαζέχα, Ζαραδούκας.
ΠΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ (Βαγγέλης Χαντές): Τσάκαλος, Μερκούρης, Κούσης, Αρκούδας (43’ λ. τρ. Γκαμάλ), Κολοτούρος, Κούνας, Τσάκαλος (72’ Βλάχος), Σάμιος, Κυριόπουλος (43’ Ματσαδές), Ζέλο, Τρυφιάτης (46’ Ρ. Κωστόπουλος).

epsanastisentra.blogspot.com

Related posts

ΕΠΣΑΝΑ: Τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου στην Αν. Αττική

Ρένος Γιαμπουράς

Σάββατο (29/10) στις 16.00 το ντέρμπι Ατλαντίδα – Ολυμπιακός Αγ. Στεφάνου

Ρένος Γιαμπουράς

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α. ΣΤΟΥ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ Ο Α.Ο. ΦΟΙΒΟΣ ΒΑΡΗΣ

Abola Team 3