free page hit counter
18 C
Αθήνα
19 Απριλίου, 2024
Abola.gr
Α' ΕΠΣΑΝΑ

Στην ανάρτησή του ο πρόεδρος του Αστέρα Βάρης ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΙΟΣ σχετικά με το βαθύτερο νόημα των Χριστουγέννων αναφέρει:

Μία από τις πιο βαθιές έννοιες των Χριστουγέννων αποτελεί εκείνη της προσφοράς. Η ανιδιοτελής προσφορά αγάπης, φροντίδας και η παροχή υλικών και συναισθηματικών αγαθών προς τον συνάνθρωπο είναι μια έννοια, την οποία συχνά οι ρυθμοί της
Σε αυτά τα πλαίσια έγκειται και η έννοια της φιλανθρωπίας, μέσω της προσφοράς μας σε λιγότερους τυχερούς συνανθρώπους μας. Ένα σκέπασμα, λίγα χρήματα ή ακόμη και μόνο μια καλή κουβέντα, αρκεί πολλές φορές για να απαλύνει τον πόνο τους.
Μπορείτε, αν θέλετε, να τους μιλήσετε για το συναίσθημα του να «δίνω, χωρίς να περιμένω αντάλλαγμα», φέρνοντας ως παράδειγμα την φροντίδα και το καταφύγιο που παρείχαν οι απλοί βοσκοί στον Χριστό, κατά τη γέννησή του μέσα στη φάτνη και εξηγώντας τους ότι ακόμη και μέσα από μια μικρή και απλή προσφορά, μπορεί να προκύψει κάτι σπουδαίο.

 

καθημερινότητας δεν μας επιτρέπουν να ακολουθούμε. Μέσα όμως από την προσφορά, μπορούμε να βελτιώσουμε πτυχές της προσωπικότητάς μας. Κι αυτό αποτελεί ένα χρήσιμο «μάθημα» και για τα παιδιά μας.
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Related posts

ΕΠΣΑΝΑ: Όλα τα σημερινά (5/11) αποτελέσματα

Abola Team

Τον σπουδαίο κεντρικό αμυντικό Ιωσήπου απέκτησε η Άνοιξη

Abola Team 3

Τσούνης: Επιτακτική ανάγκη νίκη της Ατλαντίδας με Κορωπί

Abola Team 3