free page hit counter
Abola.gr
Α' ΕΠΣΑ - 1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

“Μαύρη σελίδα για το αθηναϊκό ποδόσφαιρο” τονίζουν στο Μικρασιατικό

Έφτασε πριν από λίγο η ανακοίνωση των “βυσσινί” για τα όσα έγιναν την Κυριακή το μεσημέρι στο γήπεδο Πετρούπολης Β’.

 

Οι άνθρωποι του Μικρασιατικού γράφουν για το πως έγιναν τα γεγονότα και μάλιστα τονίζουν ότι οι κουκουλοφόροι που επιτέθηκαν στο πούλμαν έψαχναν συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή της ομάδας. Ως εκ τούτου, μάλλον… πάνε περίπατο τα όσα αναφέρονται από “κύκλους” του Άρη Πετρούπολης και φίλα προσκείμενα Μέσα, ότι αυτοί που επιτέθηκαν προέρχονται από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

Παράλληλα διαψεύδουν από τους Καισαριανιώτες πως από πλευράς Άρη τους βοήθησαν, ίσα ίσα γράφουν το ακριβώς αντίθετο “απαράδεκτη η στάση τους”, αναφέρει χαρακτηριστικά το κείμενο, κάτι που σίγουρα δεν κολακεύει τον -κατά τα άλλα- πολύ ιστορικό σύλλογο.

Κλείνοντας την ανακοίνωσή τους, οι “βυσσινί” υπογραμμίζουν ότι: “Δηλώνουμε ότι αυτά τα περιστατικά μπορεί να μας φοβίζουν στιγμιαία, αλλά πάνω από όλα μάς δυναμώνουν ώστε να ενεργοποιηθούμε και να πατάξουμε τέτοιες συμπεριφορές βίας, εκδιώχνοντας τη βία μια για πάντα από το χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Θα σταθούμε εμπόδιο σε τέτοια φαινόμενα και θα κινηθούμε με κάθε νόμιμο μέσο, ώστε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι, με την ελπίδα να είμαστε το τελευταίο θύμα αθλητικής βίας”.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του Μικρασιατικού Καισαριανής:

“Σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν χτες Κυριακή 3/2/2019 στο γήπεδο Αλκυών, επιθυμούμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

Η αποστολή της ομάδας μας αφίχθη με πούλμαν στο γήπεδο Αλκυών της Πετρούπολης, περι ώρα 13.30, προκειμένου να προετοιμαστούμε για την αναμέτρηση της 18ης αγωνιστικής του Α΄ομίλου της Α΄κατηγορίας της ΕΠΣΑ με αντίπαλο τον Άρη Πετρούπολης.

Φτάνοντας στην είσοδο του γηπέδου, αιφνιδίως εμφανίστηκε από τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου μια ομάδα είκοσι ατόμων περίπου, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, φέροντας σιδηρολοστούς, πέτρες και σιδηρογροθιές και ξεκίνησαν να πετούν πέτρες προς το μέρος μας, μια εκ των οποίων έσπασε ένα παράθυρο του πούλμαν.

Εμείς φωνάζοντας και κάνοντας νοήματα εκλιπαρούσαμε τον φύλακα του γηπέδου και έναν παράγοντα του Άρη να μας ανοίξουν την πόρτα του γηπέδου για να μπει το πούλμαν στο χώρο στάθμευσης, μήπως προστατευτούμε πράγμα το οποίο δεν έπραξαν θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική μας ακεραιότητα. Στη συνέχεια οι κουκουλοφόροι χτυπούσαν με τους σιδηρολοστούς την μπροστινή πόρτα του πούλμαν, φωνάζοντας στον οδηγό να τους ανοίξει για να μπουν, πράγμα το οποίο ο οδηγός δεν έκανε. Μετά την άρνηση του οδηγού να ανοίξει, έσπασαν την πόρτα και εισήλθαν μέσα στο πούλμαν 7 με 8 άτομα, φωνάζοντας “Ποιος είναι ο Χατζηστεφάνου ρε μ……….α? Δεν σας είπαμε να μην έρθετε στην Πετρούπολη? Θα σας γαμ……ε, δε θα φύγετε ζωντανοί από δω”.

Στο σημείο αυτό αναφέρουμε ότι εικάζουμε ότι οι κουκουλοφόροι αναζητούσαν τον ποδοσφαιριστή μας Χατζηστεφάνου λόγω του ότι στον αγώνα του Α’ γύρου μεταξύ της ομάδας μας και του Άρη Πετρούπολης ο εν λόγω ποδοσφαιριστής είχε λεκτικό διαπληκτισμό με κάποιους παίκτες του Άρη, περιστατικό το οποίο έληξε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα με ειρηνικό τρόπο. Παράλληλα έβγαλαν τον οδηγό εκτός του πούλμαν αφού αφαίρεσαν και τα κλειδιά από τη μίζα του λεωφορείου. Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση τρομοκρατίας που ζούσαμε ο πρόεδρος της ομάδας και ο φροντιστής προσπάθησαν να κατευνάσουν τα πνεύματα και παράλληλα να προστατεύσουν τους ποδοσφαιριστές μας, λέγοντας προς τα άτομα που μπήκαν στο λεωφορείο να ηρεμήσουν και να μην πειράξουν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας, μερικοί εκ των οποίων είναι ανήλικοι και κάποιοι κάτω των 20 ετών.

Αυτοί τότε χωρίς να πτοηθούν επιτέθηκαν στα προαναφερόμενα πρόσωπα χτυπώντας αδιακρίτως όποιον έβλεπαν μπροστά τους, τραυματίζοντας εν τέλει τον πρόεδρο, τον φροντιστή και έναν ποδοσφαιριστή μας ηλικίας 18 ετών, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Γεωργ. Γεννηματάς διαγνώσθηκαν με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ευτυχώς για όλους μας, κάποιος που έβλεπε το περιστατικό ειδοποίησε την Αστυνομία και οι κουκουλοφόροι αποχώρησαν από το πούλμαν και αφού κάποιοι επιβιβάστηκαν σε μηχανές και άλλοι πεζοί, εξαφανίστηκαν πριν έρθει ο διαιτητής ο παρατηρητής και η Αστυνομία.

Τα ανωτέρω αδιανόητα περιστατικά, τα οποία είναι πρωτόγνωρα για το Σωματείο μας και γυρίζουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο πολλές δεκαετίες πίσω, καταγράφηκαν από την Αστυνομία αλλά και από τον διαιτητή, όπου στο Φ.Α. γίνεται μνεία ότι το περιστατικό επιβεβαιώθηκε και από τους ανθρώπους του Άρη Πετρούπολης.

– Καταγγέλλουμε και είμαστε ενάντια σε κάθε περιστατικό βίας που σχετίζεται με τον Αθλητισμό. Στον Αθλητισμό δεν χωρούν τέτοια φαινόμενα, τα οποία πρέπει όλοι να καταδικάζουμε, προστατεύοντας το Αθλητικό Ιδεώδες και τις αξίες που επιθυμούμε να διδάξουμε στα παιδιά μας, φέρνοντάς τα κοντά στον αθλητισμό. Τέτοιες σκηνές απομακρύνουν τους αθλητές από το ποδόσφαιρο και δημιουργούν στο κοινό εικόνα απέχθειας και αποστροφής για το άθλημα.

– Καταγγέλλουμε επίσης την απαράδεκτη στάση των διοικούντων του Άρη Πετρούπολης οι οποίοι δεν μας προστάτευσαν, δεν μας άνοιξαν την πόρτα του γηπέδου για να εισέλθει το πούλμαν, πολλώ δε μάλλον, αν κ είχαν αφαιρεθεί τα κλειδιά του πούλμαν προσπαθούσαν να ανοίξουν τον χώρο αποσκευών πατώντας όλα τα κουμπιά του πούλμαν για να πάρουμε τα ρούχα μας, ώστε να γίνει το παιχνίδι, πράγμα που δεν κατάφεραν αφού οι πόρτες ανοίγουν μόνο με το κλειδί.

Πως είναι δυνατόν εξάλλου να αγωνιστούμε χωρίς ρούχα και έχοντας υποστεί τέτοιο ψυχολογικό σοκ, αγωνιώντας στη θέα των μανιασμένων κουκουλοφόρων, ακόμα και για την ίδια μας τη ζωή.

-Ας αναρωτηθούν οι άνθρωποι του Άρη Πετρούπολης, που έσπευσαν να εκδώσουν ανακοίνωση τί χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί αν δεν είχε ειδοποιηθεί εγκαίρως η Αστυνομία και αν θα μπορούσαν να αγωνιστούν οι ίδιοι αν ήταν στη θέση μας και είχαν βιώσει αντίστοιχο περιστατικό!

Δηλώνουμε ότι αυτά τα περιστατικά μπορεί να μας φοβίζουν στιγμιαία, αλλά πάνω από όλα μάς δυναμώνουν ώστε να ενεργοποιηθούμε και να πατάξουμε τέτοιες συμπεριφορές βίας, εκδιώχνοντας τη βία μια για πάντα από το χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

-Θα σταθούμε εμπόδιο σε τέτοια φαινόμενα και θα κινηθούμε με κάθε νόμιμο μέσο, ώστε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι, με την ελπίδα να είμαστε το τελευταίο θύμα αθλητικής βίας.

Δ.Σ. Α.Ο ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ”.

Related posts

Σταμπουλίδης: «Χρειαζόμαστε απαραίτητα βαθμούς»

Τρανός: «Δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν!»

Kώστας Παλαιολόγος

Τρίποντο για τον Χαραυγιακό

Παντελίδης Mάνος