free page hit counter
16.2 C
Αθήνα
27 Απριλίου, 2024
Abola.gr
Α΄ ΕΠΣΑ - 2ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Χορηγική συμφωνία με τους «Κουλουράδες» για τον Α.Ο Χαϊδαρίου

Την έναρξη της χορηγικής συνεργασίας του με τους «Κουλουράδες» ανακοίνωσε ο Α.Ο Χαϊδαρίου

 

 

Ο Α.Ο. Χαϊδαρίου ανακοινώνει την χορηγική συμφωνία του με την επιχείρηση «Κουλουράδες» για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2019-20. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή την συνεργασία, καθώς οι «Κουλουράδες» είναι αυτοί που θα μας χορτάσουν με τα πλούσια κουλούρια τους, με την ποικιλία τους και την ποιότητα τους.

 

Το κατάστημα της «αλυσίδας» στο Χαϊδάρι βρίσκεται στην «καρδιά» της πόλης μας στην οδό Στρατηγού Καραϊσκάκη 68 και σας περιμένει καθημερινά για να ικανοποιήσετε κάθε επιθυμία σας!

 

Λίγα λόγια για τους «Κουλουράδες»

 

Το κουλούρι Θεσσαλονίκης ξεκίνησε να παρασκευάζεται στη Θεσσαλονίκη από πρόσφυγες που ήρθαν από τις χαμένες πατρίδες.Η ιστορία του ξεκινάει την εποχή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και εμφανίζεται κυρίως στην Κωνσταντινούπολη και τη Θεσσαλονίκη.Η λέξη κουλούρι προέρχεται από τη βυζαντινή λέξη «κολλίκιον», που αναφέρεται σε πολλά βυζαντινά κείμενα.

 

Το επάγγελμα του αρτοποιού-κουλουροποιού ασκούσαν κατά κύριο λόγο Έλληνες από την Ήπειρο. Η παράδοση λέει ότι το σχήμα της κεφαλής των Ηπειρωτών προέρχεται από το βάρος της τάβλας των κουλουριών που κουβαλούσαν στο κεφάλι τους οι πωλητές. Γνωστή είναι επίσης και η ευχή της ηπειρώτισσας μάνας προς το αγόρι της, η οποία με ένα χτύπημα στο κεφάλι έλεγε:«Άντε και στην Πόλη κουλουρτζής».

Από τα μεσάνυχτα οι τεχνίτες στους φούρνους που άναβαν με ξύλα ετοίμαζαν το προζύμι από μαγιά ψωμιού. Πριν ξημερώσει, τα κουλούρια ήταν έτοιμα και η μυρωδιά του ψημένου σησαμιού ήταν πειρασμός για κάθε περαστικό. Οι μικροπωλητές με τους ταβάδες στο κεφάλι ή με καλάθια ξεχύνονταν στους δρόμους από τα ξημερώματα και μέχρι τις 10-11 το πρωί ξεπουλούσαν.

Στην Πόλη οι κουλουρτζήδες διαλαλούσαν το εμπόρευμά τους με την ονομασία «κουλούρι Θεσσαλονίκης». Πολύ αργότερα, την ίδια ονομασία χρησιμοποιούσαν και οι κουλουρτζήδες των Αθηνών, όταν έβγαιναν στις πλατείες με τις τάβλες στο κεφάλι. Έτσι, οι ίδιοι οι τεχνίτες, παραγωγοί και πωλητές προσδιόρισαν ιστορικά το τόσο διαδεδομένο σήμερα στην Ελλάδα κουλούρι Θεσσαλονίκης με το γνωστό σχήμα, το μπόλικο σησάμι και την τραγανή γεύση.\

 

Οι διατροφικές αναζητήσεις του καταναλωτικού κοινού οδήγησαν σήμερα στο να κατασκευάζονται κουλούρια σε διάφορες παραλλαγές: γεμιστά, με σταφίδα, ολικής άλεσης κ. ά., κανένα όμως δεν φτάνει σε γεύση το απλό φυσικό κουλούρι με σουσάμι.

 

Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι το πολύ και καλής ποιότητας σουσάμι. Δεν περιέχει λιπαρές ουσίες και γι’ αυτό εκτός από τη διαιτητική προσέγγιση αποτελεί και νηστίσιμο προϊόν.

ΧΑΪΔΑΡΙ ΕΙΣΑΙ…ΚΟΥΛΟΥΡΑΔΕΣ!

 

Related posts

Τζώτζης: «Δεχθηκαμε δύο γκολ σε καίριες στιγμές»

Kώστας Παλαιολόγος

«Διαζύγιο» με τον Δημήτρη Χριστόπουλο για τη Διάνα Ηλιούπολης

Παπαρούνης: «Κέρδος για εμάς το ντεμπούτο του Σαμπατάκου»

Kώστας Παλαιολόγος