free page hit counter
18.5 C
Αθήνα
19 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
A' ΑΘΗΝΩΝΑ' ΕΠΣΑ - 1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ

Γιαννουλάκης: «Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι τρόπος ζωής»

Ο Νίκος Γιαννουλάκης, ένας από τους αρχηγούς της Διάνα Ηλιούπολης, μίλησε νωρίτερα σήμερα στις επίσημες σελίδες του συλλόγου για την δεύτερη καραντίνα στην ελληνική κοινωνία, τις συνέπειες στον χώρο του ελληνικού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, για την επόμενη ημέρα στην Διάνα, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει συμβουλές στα νεότερα παιδιά για τον τρόπο αντίδρασης στις σημερινές πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες.

Ο Γιαννουλάκης, στα λόγια του, φάνηκε να δίνει προτεραιότητα στην υγεία και τη σωστή αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Αναλυτικά, δήλωσε:

«Μιλάμε για ένα παγκόσμιο φαινόμενο, μια πανδημία που σκοτώνει ανθρώπους. Μπροστά στην υγεία όλα τα υπόλοιπα έπονται».

Ο Νίκος απέφυγε την κριτική στην κυβέρνηση αυτήν την χρονική περίοδο:

«Δεν θέλω να σταθώ στην κυβέρνηση και στις αποφάσεις που λαμβάνει, γιατί ο καθένας βλέπει από διαφορετική οπτική γωνία το θέμα. Τι μπορείς να πεις στην δεδομένη χρονική στιγμή που έχουμε 100 θανάτους την ημέρα;».

Σύντομα, όμως, αναμένεται η σταδιακή άρση των απαγορευτικών μέτρων. Ποια μπορεί και πρέπει να είναι η επόμενη ημέρα;

«Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι ένας τρόπος ζωής για μας που τον υπηρετούμε και όχι απλά ένα χόμπι. Αυτή τη στιγμή παρατηρείται μία αδράνεια από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία και την ελληνική κυβέρνηση προς τον ερασιτεχνικό αθλητισμό γενικότερα. Πρέπει άμεσα να επιστρέψουμε στο γήπεδο, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που βιοπορίζονται. Παίκτες, προπονητές, γιατροί, φυσικοθεραπευτές, φωτογράφοι, δημοσιογράφοι και πολλά άλλα επαγγέλματα».

Το πρωτάθλημα, στο οποίο η Διάνα βρίσκεται στην κορυφή της πρώτης κατηγορίας της ΕΠΣΑ, διακόπηκε στην έβδομη αγωνιστική του. Υπολείπονται 19 ακόμη για την λήξη της κανονικής περιόδου και τα play off τα οποία θα αναδείξουν τις ομάδες που θα ανέβουν στην ανώτερη κατηγορία. Υπάρχουν χρονικά περιθώρια;

«Δεν υπάρχει χρόνος για μοιρολατρίες. Για μένα φτάνουν δύο εβδομάδες προπαρασκευής. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να επιστρέψουμε άμεσα στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο».

Πόσο μπορεί να επηρεάσει την Διάνα η διακοπή του πρωταθλήματος; Ο αμυντικός του συλλόγου εκφράζεται αισιόδοξα για την επόμενη μέρα και εκτιμά ότι το τρίπτυχο προπονητή, διοίκησης και παικτών αποτελεί την εγγύηση της επιτυχίας για το σύλλογο.

«Η διακοπή και η καραντίνα δεν κάνει διακρίσεις. Είναι κακό για όλους. Είμαι όμως αισιόδοξος για την συνέχεια της Διάνα. Υπάρχει χημεία και ταύτιση απόψεων. Άριστη σχέση ανάμεσα στην διοίκηση, τους παίκτες και τον προπονητή».

Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι εκτιμούν, ότι η Διάνα θα επιστρέψει πιο δυνατή μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων. Οι τραυματίες Παναγιώτης Καζάκος και Μιχάλης Κατσίκιας αναμένεται να δώσουν το παρών και να ενισχύσουν το σωματείο.

«Ο Παναγιώτης και ο Μιχάλης είναι πολυτέλεια για την κατηγορία και αποτελούν “κλειδιά” για την συνέχεια της Διάνα στις φετινές διοργανώσεις».

Η παρουσία του Νίκου Γιαννουλάκη είναι καταλυτική στην αμυντική λειτουργία της Διάνα. Ο σύλλογος έχει δεχτεί μόλις τέσσερα γκολ σε εννέα παιχνίδια πρωταθλήματος και κυπέλλου.

«Είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της άμυνας. Η άμυνα είναι μία ομαδική δουλειά, η οποία ξεκινά από μπροστά και οι συμπαίκτες μου το ξέρουν πολύ καλά αυτό και θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια. Θέλω επίσης να αναφερθώ στον Δημήτρη Μπακογιάννη και στον Αουρέλ Νικόλλι, οι οποίοι είναι δύο νέα παιδιά, εξαιρετικοί παίκτες και μέσα από τον υγιή ανταγωνισμό γίνονται καλύτεροι και αυτοί και εγώ. Πιστεύω ότι έχουν βάλει και αυτοί το λιθαράκι τους σε αυτό το σερί».

Η Διάνα Ηλιούπολης κάνει πρωταθλητισμό και φέτος. Η δεύτερη καραντίνα την βρήκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του πρώτου ομίλου στην Α κατηγορία της ΕΠΣΑ. Πόσο εύκολο είναι να κάνεις πρωταθλητισμό εν καιρώ πανδημίας;

«Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις πρωταθλητισμό εν καιρώ πανδημίας. Δεν σε αφήνει να έχεις ρυθμό και διάρκεια. Αναγκαστικά, λόγω των διακοπών, είναι σημαντική η ατομική άθληση».

Η διακοπή έχει επιφέρει μεγάλη ζημιά στην ακαδημία της Διάνα, την πιο πολυπληθή και ποιοτική στην περιοχή. Ποια είναι η συμβουλή που δίνει ο Νίκος στα νέα παιδιά;

«Στα νέα παιδιά και στις ακαδημίες ποδοσφαίρου πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή, γιατί εκφράζουν το αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εγώ θέλω να παροτρύνω τα νέα παιδιά να μην απογοητεύονται, να έχουν θέληση και νοσταλγία για να επιστρέψουν στο γήπεδο, κάνοντας αυτό που αγαπούν.

Τα παιδιά που είναι σε κομβικό σημείο εξέλιξης, πρέπει να έχουν ατομική πειθαρχία και να προσπαθήσουν να αθλούνται ατομικά κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες για να είναι έτοιμα για την επιστροφή στο γήπεδο».

Copyrights: Διάνα Ηλιούπολης

Related posts

Με δέκα παίκτες ο Κένταυρος Βριλησσίων 1-1 με τον Θρίαμβο Χαϊδαρίου

Abola Team 3

Α.Ο. Περιστερίου: Δώρα και ευχές στους ποδοσφαιριστές μοίρασε η διοίκηση

Γιώργος Ανανίδας

«Πεντάδα» ανανεώσεων ο Άρης Πετρούπολης

Kώστας Παλαιολόγος