free page hit counter
Abola.gr
ΜΠΑΣΚΕΤ

Διαστημικός Παναθηναϊκός ταπείνωσε την Ρεάλ!

 

Εκκωφαντικοί οι «πράσινοι» διέσυραν την ομάδα του Πάμπλο Λάσο με το εκκωφαντικό 95-67 στο «φλεγόμενο» ΟΑΚΑ και έκαναν το πρώτο άλμα πρόκρισης για το Final-4  του Βελιγραδίου.

 

 

 

Την κορυφαία φετινή του εμφάνιση στην Ευρωλίγκα πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός κάνοντας … κομμάτια και θρύψαλα μία  ... άχρωμη Ρεάλ Μαδρίτης. 

Οι «πράσινοι» αποδίδοντας καταπληκτικό μπάσκετ σε άμυνα κι επίθεση και βγάζοντας τρομερή ενέργεια, συνέτριψαν την «Βασίλισσα» με το εκπληκτικό 95-67 στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και πέτυχαν το πρώτο και ιδιαίτερα σημαντικό βήμα από τα τρία που χρειάζονται, ώστε να «τσεκάρουν» το εισιτήριο της πρόκρισης για το Final-4 του Βελιγραδίου. 

Εκθαμβωτκός ο Νικ Καλάθης πέτυχε ρεκόρ στις ασίστ (σ.σ. … σταμάτησε στις 16!) εκ των οποίων οι περισσότερες ήταν για highlights και με άξιο συμπαραστάτη το ασταμάτη Μάικ Τζειμς, που πέτυχε 24 πόντους, διάλυσαν κάθε αμυντικό οικοδόμημα που προσπάθησε να αντιπαρατάξει ο Πάμπλο Λάσο. 

Επίσης, ο Παναθηναϊκός υποχρέωσε τους Μαδριλένους σε αρνητικό ρεκόρ παραγωγικότητας, πόντων, αφού οι 67 που σημείωσαν οι «Μερέχνχες» ήταν με διαφορά οι λιγότεορι, απ’ όσους έχουν πετύχει στα γφετινά τους παιχνίδια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.  

Με το πόδι .. πατημένο στο γκάζι μπήκαν οι γηπεδούχοι. Μ εάμυνα που τ΄σακιζε κόκκαλα και τη πίεση πολύ ψηλά, οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ έβγαλαν απίστευτη ενέργεια την οποία αντλύσαν από τον κόσμο τους 

Αποτέλεσμα της σχεδόν εξωπραγματικής εμφάνισης των «πρασίνων» ήταν στο πρώτο πεντάλεπτο  να προηγηθούν με το εκπκπληκτικό 20-0 (!) και να θέοσυν από πολύ νωρίς τα θεμέλια του θριάμβου τους. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο της καλάθι, το πέτυχε η Ρεάλ Μαδρίτης στα 5:00 πριν από τη λήξη της περιόδου με δράστη τον Τόμπκινς. 

Η λήξη του πρώτου δεκαλέπτου, βρήκε τον Παναθηανίκό να προηγείτια με 26-13. 

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και μείωσαν σε 26-17, αλλά μέχρι εκεί… 

Με τους Καλάθη και Τζέιμς να σέρνουν τον δικό τους  … χορό ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε απόλυτα, την στιγμή, όπου η άμυνα με τους Γκέιμπριελ και Σίγκλεντον δάγκωνε Με δύο κολλητά τρίποντοα τον Ντεντμον, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 46-28 στο 19’ για να κλείσει το πρώτο μέρος με διαφορά 16 πόντνω (46-30)

 

Με τοπόδι πατημένο στο γκάζι μπήκαν οι γηπεδούχοι και στην τρίτη περίοδο. Με τονΤζέιμς να συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό, το σκορ εκτοξεύστηκε στο 54-34

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ξεκίνησε ένα ανελέητο… πάρτι στο παρκέ του ΟΑΚΑ από τους «πράσινους», με τον Καλάθη να μοιράζει τη μία ασίστ πίσω από την άλλη, τους παίκτες του Πασκουάλ να προσφέρουν σκορ και θέαμα και τη διαφορά να εκτοξεύεται στο +29 (66-37), στο 27’. Η Ρεάλ είχε αποδεχθεί τη… μοίρα της, με το «πράσινο» γλέντι να συνεχίζεται και το τέλος της τρίτης περιόδου να βρίσκει τον Παναθηναϊκό με το +33 (77-44)!  

 

Στην τέταρτη περίοδο το ματς είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα. Μ ετον Τσάβι Πασκουάλ να ρίχνει τις … ρεζέρβες το ματς κύλησε σε πιο .. ήρεμους ρυθμούς με το «τριφύλλι» να κερδίζει πανεύκοα και με εμφατικό τρόπο, όπως μαρτυρά το 95-67 και να αποκτά το ψυχολογικό προβάδιμσα ενόψει του δεύτερου προημιτελικού της Πέμπτης

 

Τα δεκάλεπτα: 26-13, 46-30, 77-44, 95-67

 

Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 5 (1), Τζέιμς 24 (3/3τρ.), Πέιν 8, Παππάς 3 (1), Ντένμον 9 (3), Γκιστ 8, Βουγιούκας 4, Λεκαβίτσιους 2, Λοτζέσκι 6 (2), Καλάθης 11 (1τρ., 16ασ.), Αντετοκούνμπο 6.

 

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Κοζέρ, Ραντλ 8, Ράντολφ 11, Φερνάντεθ 3, Ντόντσιτς 10 (2), Ρέγες, Αγιόν 8, Γιούστα 4, Κάρολ 4, Ταβάρες 5, Τόμπκινς 12 (1), Τέιλορ 2.

 

Related posts

Μία αγωνιστική και πρόστιμο σε Ολυμπιακό

Mε Μακάμπι ο Παναθηναϊκός, με Χίμκι ο Ολυμπιακόςi

Του έχει πάρει τον αέρα!

Kώστας Παλαιολόγος