free page hit counter
22.9 C
Αθήνα
28 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
EUROPA LEAGUE

Σεντ Ετιέν – ΑΕΚ 0-0

Άριστα προετοιμασμένη και στημένη, η ΑΕΚ βραχυκύκλωσε την Σεντ Ετιέν στην ευρωπαϊκή επιστροφή της και έφυγε από τη Γαλλία με θετικό αποτέλεσμα (0-0), το οποίο της δίνει πολλές ελπίδες για την πρόκριση!  

 

Από τον Δεκέμβριο του 2011 και το 1-3 επί της Στουρμ Γκρατς, πέρασε πολύς καιρός… Εχοντας αφήσει πίσω της τα πιο δύσκολα χρόνια της ιστορίας της, η ΑΕΚ επέστρεψε στην Ευρώπη και το έκανε όπως έπρεπε. Με μια εμφάνιση ομάδας που ήξερε τι ήθελε και πώς θα το πάρει. Η Ενωση του Τιμούρ Κετσπάγια ήταν άριστα διαβασμένη και δεν επέτρεψε ουσιαστικά στη Σεντ Ετιέν να γίνει απειλητική, φεύγοντας από το «Ζοφρουά Γκισάρ» με θετικό αποτέλεσμα. Αν αυτό θα αποδειχθεί και αρκετό για την πρόκριση, θα φανεί την επόμενη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ. Εκεί, όπου το πρώτο γκολ θα πρέπει να το βάλει ο κόσμος της ΑΕΚ!

Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ότι η Ενωση ήθελε να αφήσει την πρωτοβουλία στους Γάλλους, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι ήταν κλεισμένη πίσω. Οι Κιτρινόμαυροι ήταν πολύ σωστά παραταγμένοι και κατάφεραν να κλείσουν οποιοδήποτε διάδρομο από τον άξονα, αναγκάζοντας την Σεντ Ετιέν να παίξει από τα άκρα. Για να είμαστε ακριβείς, να προσπαθήσει να παίξει από τα άκρα γιατί βασικά δεν έκανε τίποτα… Η ΑΕΚ ήλεγχε την κατάσταση, δεν ένιωθε καμία απειλή και στο 28′ ήταν αυτή που έγινε επικίνδυνη με το σουτ του Μάνταλου που έφυγε λίγο άουτ.

 

Τρία λεπτά μετά έγινε επικίνδυνος, μετά το φάουλ του Βάργκας, ο Γιόχανσον, ο οποίος μαζί με τον Σιμόες ήταν οι καλύτεροι της Ενωσης σε αυτό το διάστημα. Οι δυο τους έκαναν αρκετή δουλειά στο κέντρο και δεν έδειχναν να έχουν προβλήματα με τους αντιπάλους τους. Οπως δεν είχε κανένα πρόβλημα και ο Τσιγκρίνσκι στο 39′, όταν καθάρισε με πολύ ωραίο τρόπο την φάση μετά την κάθετη πάσα που πέρασε (η μοναδική) για τον Τανάν. Σε εκείνο το σημείο, στο τελευταίο 5λεπτο του πρώτου μέρους, η Σεντ Ετιέν προσπάθησε να πιέσει περισσότερο για να φτάσει στο γκολ αλλά το έψαξε κυρίως με τα σουτ του Αμουμά, τα οποία καθάρισε ο Ανέστης.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Κετσπάγια έβγαλε τον Πέκχαρτ και έβαλε τον Μπακασέτα, ο οποίος πήγε στην κορυφή της επίθεσης. Στο 50′ μάλιστα, με το καλό σουτ που έκανε ολοκληρώνοντας την αντεπίθεση, λίγο έλειψε να γίνει το πρόσωπο της βραδιάς. Η ΑΕΚ παρέμενε το ίδιο συγκεντρωμένη παρά το γεγονός ότι οι Γάλλοι προσπαθούσαν να ανεβάσουν ρυθμό, με αποτέλεσμα ο Ανέστης να μην νιώθει κάποια απειλή. Οι Κιτρινόμαυροι, για τους οποίους οι Βάργκας-Μπαρμπόσα άλλαζαν πλευρές, είχαν οδηγήσει την Σεντ Ετιέν εκεί που ήθελαν και από εκεί και πέρα θα έπρεπε να κάνουν κάποιο λάθος για να βρεθούν πίσω στο σκορ. Και δεν είχαν τέτοια διάθεση…

Ο Κετσπάγια δεν φοβήθηκε να ρίξει στον αγώνα τον πιτσιρικά Γαλανόπουλο αντί του Βάργκας και να γυρίσει το σύστημα σε 4-5-1, απαντώντας έτσι στο 4-4-2 των γηπεδούχων. Με άριστη ανασταλτική λειτουργία, η ΑΕΚ κρατούσε μάλλον εύκολο το 0-0 και αν ήταν πιο προσεκτική όταν έβγαινε μπροστά, θα μπορούσε ακόμη και να σκοράρει. Όπως, για παράδειγμα, στην επιλογή του Ντίνταν να σουτάρει στο 83′, μετά την πάσα του Γιόχανσον. Στο ίδιο λεπτό ολοκληρώθηκαν και οι αλλαγές, με τον Πλατέλλα αντί του Μάνταλου, για να κυλήσουν τα τελευταία λεπτά όπως και όλα τα προηγούμενα: Πολύ πιο εύκολα για την ΑΕΚ από ό,τι θα περίμενε κανείς όταν έγινε η κλήρωση…

 

Man of the match: Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι! Ο Ουκρανός στόπερ δεν είχε κανένα πρόβλημα από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, δείχνοντας ότι η ΑΕΚ έχει κάνει πολύ δυνατή επιλογή. Ο τρόπος με τον οποίο καθάρισε στη φάση του 39′ δείχνει στόπερ κλάσης και γενικά δεν είχε κανένα θέμα, είτε ψηλά είτε χαμηλά.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ρου… Ο επιθετικός της Σεντ Ετιέν τα βρήκε σκούρα με τον Τσιγκρίνσκι και γενικά δεν έκανε αισθητή την παρουσία του σε κανένα σημείο του παιχνιδιού.

Στο ύψος του: Είτε Γιόχανσον είτε Σιμόες, ας επιλέξει ο καθένας όποιον από τους δύο θέλει. Ο Σουηδός και ο Πόρτογάλος ήταν άψογοι ανασταλτικά και τακτικά, κάνοντας πολλή δουλειά στο χώρο του κέντρου.

Η γκάφα: Δεν υπάρχει κάποια φάση στο ματς που να μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι.

Το στραγάλι: Χαλαρά πράγματα, ο αγώνας δεν είχε ούτως ή άλλως κάποια δύσκολη φάση και ο διαιτητής με τους βοηθούς του πέρασαν ουσιαστικά απαρατήρητοι.

Το ταμείο του Gazzetta: Η επιστροφή της ΑΕΚ στην Ευρώπη έγινε όπως έπρεπε. Με εμφάνιση ομάδας και με θετικό αποτέλεσμα. Και ύπουλο, όμως, ταυτόχρονα… Για την ακρίβεια, το 0-0 είναι το πιο ύπουλο αποτέλεσμα και σίγουρα τίποτα δεν έχει κριθεί από τώρα. Η Ενωση είδε ποια ομάδα έχει απέναντι της, σίγουρα δεν πρέπει να τη φοβάται αλλά θα είναι και… έγκλημα αν πιστέψει ότι την έχει αποκλείσει. Η ρεβάνς στο ΟΑΚΑ είναι ανοιχτή σε όλα αλλά αν η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια παρουσιαστεί ξανά το ίδιο συγκεντρωμένη στο πλάνο της, τότε οι πιθανότητες της θα αυξηθούν. Θα έχει, άλλωστε, δίπλα της, δεκάδες χιλιάδες οπαδούς της!

Σεντ Ετιέν: Ρουφιέ, Κατρίν, Περέν, Πογκμπά, Πολομά, Σελνές, Παζό (69′ Νταμπό), Λεμουάν, Τανάν (64′ Μπέριτς), Αμουμά (86′ Μονέ-Πακέ), Ρου.

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (83′ Πλατέλλας), Μπαρμπόσα, Βάργκας (67′ Γαλανόπουλος), Πέκχαρτ (46′ Μπακασέτας).

 

 

Πηγή: gazzeta.gr

Video: novasports.gr

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/Kpctt0Nks5o” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Related posts

Η Μπεσίκτας απέκλεισε με 4-1 τον Ολυμπιακό

Abola Team 3

“Δυνατά” παιχνίδια στους “8” του Europa League!

Abola Newsroom

Ολυμπιακός – Λεγκανές 0-0: Πρόβα χωρίς… ρυθμό

Abola Team 2