free page hit counter
21 C
Αθήνα
26 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διπλό με οργή ο Άρης, τρένο η Λαμία στην Football League

Στο ντεμπούτο του Κωστένογλου, οι «κίτρινοι» προστάτευσαν το γρήγορο γκολ του Τάτου και με το 1-0 επί του Αιγινιακού πήραν διπλό μετά από 1,5 μήνα 

Αποτελεσματικός- παρουσιάστηκε στο ντεμπούτο του Νίκου Κωστένογλου ο Άρης. 
Παρόλο που ζορίστηκαν απέναντι στον στριμωγμένο Αιγινιακό, οι «κίτρινοι» επικράτησαν 1-0 και πανηγύρισαν εκτός έδρας νίκη μετά τις 21 Ιανουαρίου. 
Πριν καν συμπληρωθούν τρία λεπτά, ο Τάτος αξιοποίησε την ευκαιρία που του δόθηκε και με σουτ μέσα από την περιοχή έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Μόνο που τα πράγματα δεν θα ήταν τελικά τόσο εύκολα όσο φαίνονταν τότε. 
Γιατί ο Μιλούνοβιτς δεν μπόρεσε να διπλασιάσει τα τέρματα των φιλοξενούμενων από το ύψος του πέναλτι. Ο Ίλιτς δεν κατάφερε να τελειώσει εύστοχα το υπέροχο σόλο του στο ξεκίνημα του β’ μέρους. Κι αφού δεν καθάρισε, ο Άρης έφτασε να αγχωθεί στο τέλος. 
Πόσω μάλλον από τη στιγμή που αναγκάστηκε να αμυνθεί με δέκα παίκτες στα τελευταία λεπτά, εξαιτίας αποβολής του Καράμπελα στο 85’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Έστω κι έτσι όμως, οι «κίτρινοι» κατάφεραν να υπερασπιστούν το υπέρ τους σκορ, με το οποίο δεν πλησίασαν μεν στις πρώτες θέσεις (αφού και η Λαμία νίκησε) ωστόσο κράτησαν τις ελπίδες τους για ανατροπή. 

«Καυστική» δήλωση για τον διαιτητή Θανάση Τζήλο έκανε ο Θοδωρής Καρυπίδης, χαρακτηρίζοντάς τον «λίγο» και ανεπιθύμητο, ενώ τονίζει ότι ο Άρης πρέπει να κερδίζει τον αντίπαλο, αλλά και τους ρέφερι. 

«Βράζουν» με τον Θανάση Τζήλο στον Άρη! 
 
Ο Θοδωρής Καρυπίδης έκανε δήλωση στην ιστοσελίδα του συλλόγου, εξαιτίας της διαιτησίας που είχαν οι «κίτρινοι» στην αναμέτρηση με τον Αιγινιακό, στην οποία επικράτησε 1-0 εκτός έδρας. 
 
Σε αυτήν αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: «Αποδείχτηκε, δυστυχώς και σήμερα στο Αιγίνιο ότι ο Άρης δεν πρέπει να κερδίζει μόνο τον αντίπαλό του μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και τον διαιτητή». 
 
Παράλληλα, ο ισχυρός άνδρας του Άρη χαρακτηρίζει λίγο, ανεπαρκέστατο και ανεπιθύμητο για την ομάδα του, τον συγκεκριμένο ρέφερι. 
 
«Αλήθεια, τόσο μεγάλο ζόρι έχουν μερικοί να μην ανέβει ο Άρης;», αναφέρει ο Θοδωρής Καρυπίδης. 
 
Αναλυτικά η δήλωση 
 
«Αποδείχτηκε, δυστυχώς και σήμερα στο Αιγίνιο ότι ο ΑΡΗΣ δεν πρέπει να κερδίζει μόνο τον αντίπαλό του μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και τον διαιτητή. 
 
Δεν είναι η πρώτη φορά που η διαιτησία δεν μας αφήνει να ασχοληθούμε μόνο με την ομάδα μας και είναι ευτύχημα σήμερα που λόγω διαιτησίας, πάλι, δεν είχαμε απώλειες. 
 
Ο κ. Τζήλος θα πρέπει να ντρέπεται για τη διαιτησία του. Το λιγότερο. Δικαίωσε όσους τον θεωρούν κακό και ανεπαρκέστατο διαιτητή. Με το “έτσι θέλω” επιχείρησε να μας… κλέψει τη νίκη. Απέβαλε με… μεγάλη χαρά δικό μας ποδοσφαιριστή με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η πρώτη στον Καράμπελα δεν υπάρχει, ενώ στη δεύτερη εξήντλησε όλη του την αυστηρότητα. Από τον άλλη, ανέχτηκε το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων μας και χαρίστηκε πολλάκις στους παίκτες του Αιγινιακού. 
 
Ο αντίπαλός μας έπρεπε να παίζει με 10 παίκτες από το 50’, αλλά ο κ. Τζήλος είχε στο νου του μόνο πότε θα έβρισκε αφορμή για να αποβάλει παίκτη του ΑΡΗ. Οχι μία, αλλά δύο αποβολές χάρισε στον αντίπαλο. 
 
Δεν θέλουμε ξανά τον κ.Τζήλο στο δρόμο μας. Είναι ανεπιθύμητος για τον ΑΡΗ. Είναι “λίγος” ως διαιτητής. Δεν έχει τις ικανότητες να διευθύνει σημαντικά παιχνίδια. Δεν αντέχει στην πίεση. 
 
Περιμένουμε, επιτέλους, από την ΚΕΔ να αναλάβει τις ευθύνες της γιατί σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Εξυγίανση ακούμε και εξυγίανση δεν βλέπουμε. Ήρθε η ώρα κάποιοι διαιτητές να πάνε σπίτι τους και να αλλάξουν επάγγελμα. 
 
Κλείνοντας, θέλω να στείλω ένα μήνυμα: Επειδή όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει και τι πρόκειται να συμβεί από εδώ και πέρα και όσο πηγαίνουμε προς το φινάλε, να γνωρίζουν ότι έχουν γνώσει οι φύλακες. Βλέπουμε την μεταχείριση που τυγχάνουν κάποιες άλλες ομάδες και ξέρουμε πολύ καλά τι συμβαίνει με τις ΕΠΣ και τους χρηματοδότες τους. Αλήθεια, τόσο μεγάλο ζόρι έχουν μερικοί να μην ανέβει ο ΑΡΗΣ; 
 
Επειδή, λοιπόν, ξέρουμε τι συμβαίνει, θα τα πω όλα εκεί που πρέπει, όταν πρέπει και όπως πρέπει…»
 
Η Λαμία έπιασε ξανά τον Απόλλωνα στην κορυφή της βαθμολογίας, επενδύοντας, όμως, και στην… ατυχία των Χανιωτών, που υποχρεώθηκαν σε δύο αναγκαστικές αλλαγές στο πρώτο ημίχρονο. Η Λαμία άνοιξε το σκορ στο 27’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βασιλόγιαννη, που κέρδισε ο ίδιος από ανατροπή του Παντελάκη. Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου οι Χανιώτες ισοφάρισαν προσωρινά με σουτ του Μάνζη, με την Λαμία να απαντάει με γκολ του Ματσούκα, ξεσηκώνοντας τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων που ζήτησαν επιθετικό στην αρχή της φάσης. 
 
Το νικηφόρο σερί τριών αγωνιστικών στην Μυτιλήνη που έτρεξε η Καλλονή σταμάτησε ο ΟΦΗ, επικρατώντας με 2-1. Οι Κρητικοί πίεσαν και είχαν τις ευκαιρίες, όμως η Καλλονή ήταν αυτή που προηγήθηκε με πλασέ του Ευαγγελιδάκη στο 24’. Μετά από μεγάλη ευκαιρία του Χαντί, ο Κώτσιος ήταν αυτός που έδωσε την αρχική λύση στους Κρητικούς για το 1-1. Μάλιστα, δεν πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε, αφού στο παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα των Μυτιληνιών. Από μια καλή ευκαιρία μοιράστηκαν οι δύο ομάδες στο δεύτερο μισό του ματς, με τον ΟΦΗ να είναι αυτός που βρίσκει δίχτυα πέντε λεπτά πριν το φινάλε, να διατηρείται στην τέταρτη θέση και να αφήνει την Καλλονή στην επικίνδυνη ζώνη. 
 
Άνετες νίκες πανηγύρισαν Αγροτικός Αστέρας και Τρίκαλα κόντρα σε Χανιά (2-0) και Πανσερραϊκό (3-0) αντίστοιχα. Ο Παναιγιάλειος συνέχισε την εντός έδρας αήττητη πορεία του με 2-0 επί της Καλλιθέας, ενώ Αχαρναϊκός και Πανελευσινιακός έμειναν στη λευκή ισοπαλία. 
 
 

Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής: 
Σάββατο, 4/3 
Απόλλων Σμύρνης-Σπάρτη 1-0 (90’+3′ Σιατραβάνης) 
Κυριακή, 5/3 (15:00) 
Παναιγιάλειος-Καλλιθέα 2-0 (7’ Κρητικός, 27’ Μπούζας) 
Αγροτικός Αστέρας-Χανιά 2-0 (48’ αυτ. Θεολόγου, 90’ πεν. Ταϊνάν) 
Αιγινιακός-Άρης 0-1 (3’ Τάτος) 
Πανσερραϊκός-Τρίκαλα 0-3 (9’ Ρόμπερτ, 24’, 90+6’ Γιαννιτσάνης) 
Κισσαμικός-Λαμία 1-2 (48’ Μάντζης – 28’ πεν. Βασιλόγιαννης, 74’ Ματσούκας) 
Αχαρναϊκός-Πανελευσινιακός 0-0 
Καλλονή-ΟΦΗ 1-2 (24’ Ευαγγελιδάκης – 37’ Κώτσιος, 83’ Ράντι) 
Αναγέννηση Καρδίτσας-Πανθρακικός (3-0 α.α.) 
Η επόμενη (20ή) αγωνιστική: 
Παναιγιάλειος-Απόλλων Σμύρνης Σπάρτη – Αναγέννηση Καρδίτσας Καλλιθέα-Αγροτικός Αστέρας Χανιά-Πανσερραϊκός Άρης-Κισσαμικός Τρίκαλα-Αχαρναϊκός Λαμία-Καλλονή Πενελευσινιακός-ΟΦΗ Πανθρακικός-Αινιγιακός (δεν θα διεξαχθεί)

Related posts

Φουλ για τίτλο ο ΠΑΟΚ, 2-0 εκτός τη Λαμία-Περιμένει τώρα τον Ολυμπιακό

Abola Team 2

ΕΠΣΑΝΑ: Τι έγινε στην Ανατολική Αττική

Abola Team

Άρης Βούλας: Στο ρόστερ ο Γιάννης Λάσκος

Abola Team