free page hit counter
17.6 C
Αθήνα
26 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΕΠΟ

Ίδιες οι μεταγραφικές ημερομηνίες, περιορισμοί στους δανεικούς

Τους κανόνες που διέπουν τα «πάρε δώσε» των ποδοσφαιριστών με τα σωματεία έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΠΟ

 Ίδιες παραμένουν οι ημερομηνίες τόσο της θερινής, όσο και της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, η οποία παραμένει, παρά τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει περί κατάργησής της.

 

 Οι χρονικές περίοδοι που ενδιαφέρουν τους ποδοσφαιριστές και τα σωματεία, όπως και οι κανόνες που διέπουν τις σχετικές διαδικασίες, περιλαμβάνονται στον νέο Κανονισμό Ιδιότητας και Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών.

Αναλυτικά:

Χορήγηση υποσχετικής.

 

Προϋποθέσεις-περιορισμοί

 Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα, μόνο στο χρονικό διάστημα από 1/7 έως 31/8 και από 1/1 έως 31/1 κάθε έτους, να χορηγήσει σε διαφορετικές ομάδες και να αποκτήσει από διαφορετικές ομάδες μέχρι οκτώ (8) ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές με υποσχετική μόνο για μία περίοδο, τηρουμένων των κατωτέρω περιορισμών:

 

α. Απαγορεύεται η χορήγηση στην ίδια ομάδα και η απόκτηση από την ίδια ομάδα περισσοτέρων των τριών (3) ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών με  υποσχετική.

β. Απαγορεύεται η μετακίνηση ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή με υποσχετική για περισσότερες από δύο (2) μετεγγραφικές περιόδους.

γ. Ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής δεν δύναται να μετακινηθεί με υποσχετική, εάν υπερβαίνει το εικοστό πρώτο (21) έτος της ηλικίας του.

 

Χρονική περίοδος εγγραφών-επανεγγραφών

1. Η πρώτη εγγραφή των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών διενεργείται κατά το χρονικό διάστημα από 1/7/ ως 30/11 και από 1/1 έως 30/4 κάθε έτους.

 

2. Η  επανεγγραφή των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών που κατέστησαν ελεύθεροι, κατά τα ανωτέρω οριζόμενα, διενεργείται κατά το χρονικό διάστημα από 1/9 έως 31/10 και από 1/1 έως 28/2 κάθε έτους.

3. Δεν δύναται να αγωνιστούν σε ομάδα ως ερασιτέχνες, ελεύθεροι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές προ της παρόδου τουλάχιστον, ενός μηνός από τον τελευταίο αγώνα που αγωνίσθηκαν ως επαγγελματίες.

 

Στην περίπτωση που ένα (1) μήνα πριν τη λήξη ή λύση του συμβολαίου ο ποδοσφαιριστής δεν αγωνίσθηκε σε κανένα αγώνα, ως επαγγελματίας, δύναται να επαναποκτήσει την ερασιτεχνική ιδιότητα αμέσως.

 

 Στην περίπτωση που ο ποδοσφαιριστής καθίσταται ελεύθερος πριν τη συμπλήρωση του ενός μηνός από την ημέρα που απέκτησε την ιδιότητα του επαγγελματία χωρίς να έχει αγωνισθεί ως επαγγελματίας, δύναται να επαναποκτήσει την ερασιτεχνική ιδιότητα μετά την παρέλευση ενός μηνός από την ημερομηνία που κατέστη επαγγελματίας».

 

Χρονική περίοδος μετεγγραφών- υποσχετικής

 

1. Οι μετεγγραφές, εσωτερικές και διεθνείς, ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών διενεργούνται κατά το χρονικό διάστημα από 1/7 ως 31/10 και από 1/1 έως 31/1 εκάστου έτους.

2. Η μετακίνηση ενός ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή με υποσχετική γίνεται μόνο στο χρονικό διάστημα από 1/7 έως 31/8 και από 1/1 έως 31/1 κάθε έτους.

 

3. Κάθε ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής δύναται να μετεγγραφεί σε ΠΑΕ ως επαγγελματίας, μόνο στις μετεγγραφικές περιόδους επαγγελματιών ποδοσφαιριστών εκάστου έτους, με εξαίρεση τους ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τις Ακαδημίες των ΠΑΕ.

 

4. Κάθε ελεύθερος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής δύναται να εγγραφεί-επανεγγραφεί, ως ερασιτέχνης, κατά τις περιόδους των επανεγγραφών των ερασιτεχνών ακόμη και αν ήταν εγγεγραμμένος ως ερασιτέχνης σε ομάδα, μετά τη λήξη της περιόδου αποδέσμευσης ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών της ίδιας ποδοσφαιρικής περιόδου.

Related posts

Κοντονής: «Στην ΕΠΟ λειτουργεί διεφθαρμένο διευθυντήριο»

Ρένος Γιαμπουράς

Νέα Ε.Ε. της ΕΠΟ: Συνεδριάζει τη Δευτέρα (5/4), τα δεδομένα για Γ’ Εθνική και τοπικά

Γιώργος Ανανίδας

Εθνική Ανδρών: Φιλικό με την Μάλτα

Abola Newsroom