free page hit counter
23.7 C
Αθήνα
29 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
ΤΕΝΙΣ

Ο Τζόκοβιτς έπιασε τον Πιτ Σάμπρας (video)

Στην ελίτ του παγκοσμίου τένις έχει επιστρέψει ο Νόβακ Τζόκοβιτς που κατέκτησε και το US Open κι έφτασε τα 14 Γκραν Σλαμ.

 

Ο Σέρβος λίγες εβδομάδες μετά την νίκη του στο Γουίμπλεντον θριάμβευσε και στα κορτ της Νέας Υόρκης και έφτασε τα 14 Γκραν Σλαμ στην καριέρα του. Έφτασε έτσι στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας τον Πιτ Σάμπρας. Στον τελικό του φετινού US Open ο Τζόκοβιτς νίκησε τον Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο με 3-0 (6-3, 7-6, 6-3).

Ο «Νόλε» ήταν πιο σταθερός στο παιχνίδι του και πήρε με διαφορά ενός μπρέικ το πρώτο και το τρίτο σετ. Αντίθετα στο δεύτερο αν και έσπασε το σερβίς του Αργεντινού ο Ντελ Πότρο αντέδρασε και οδήγησε το ματς στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Τζόκοβιτς νίκησε με 7-4 παρότι στο ξεκίνημα είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με 3-1.  Ακολούθησε ο γνωστός πλέον πανηγυρισμός του στο τέλος του αγώνα, όπου ο Νόλε φώναξε στον καλό του φίλο και διάσημο ηθοποιό, Τζέραρντ Μπάτλερ: «This Is Sparta» δείχνοντας για άλλη μία φορά την αγάπη του για την Ελλάδα.

Η νίκη του στο US Open δίνει στον Τζόκοβιτς και την 3η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ από σήμερα, όπου είχε να βρεθεί από τον Μάιο του 2017! Ήταν ο 71ος (!) τίτλος καριέρας για τον 31χρονο Σέρβο πρωταθλητή, ο οποίος έπαιξε στον 102ο τελικό του.

Από: flogasport.gr

Related posts

Επέστρεψε στο θρόνο του ο Μάρεϊ

Ρένος Γιαμπουράς

Πρωταθλητής μετά από 10 χρόνια αναμονής ο Lopez! (vid)

Ρένος Γιαμπουράς

Στα προημιτελικά του Challenger στην Καζαμπλάνκα ο Τσιτσιπάς! (video)

Ρένος Γιαμπουράς