free page hit counter
13.7 C
Αθήνα
20 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΤΕΝΙΣ

Πρωταθλητής μετά από 10 χρόνια αναμονής ο Lopez! (vid)

Μια δεκαετία μετά από τον χαμένο τελικό του στο Gstaad, o Feliciano Lopez επέστρεψε στον τελικό του Swiss Open Gstaad και αυτή τη φορά αναδείχθηκε πρωταθλητής, κερδίζοντας τον Robin Haase με 2-0 σετ! Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος μετά από δύο χρόνια για τον 34χρονο Ισπανό και ο 5ος συνολικά στην καριέρα του.

 

Ο Feliciano Lopez επέστρεψε στον τελικό του Gstaad μετά από 10 χρόνια και πραγματοποίησε αυτό που δεν κατάφερε να κάνει το 2006, κατέκτησε τον τίτλο της ελβετικής διοργάνωσης, κερδίζοντας στον τελικό του Swiss Open τον Robin Haase, με 6-4, 7-5.

“Είναι ένα εκπληκτικό συναίσθημα, δέκα χρόνια περίμενα αυτόν τον τίτλο. Περίμενα πολύ από το 2006, αλλά άξιζε την αναμονή. Αυτό είναι ένα ξεχωριστό τουρνουά, πολύ παραδοσιακό και πολλοί Ισπανοί έχουν κερδίσει εδώ στο παρελθόν. Είναι ένα μοναδικό μέρος για να αγωνίζεσαι”, σχολίασε ο “Feli”.

O 34χρονος Lopez, έγινε ο 6ος Ισπανός που κέρδισε τίτλο στη φετινή σεζόν, μετά από τους Rafael Nadal, Roberto Bautista Agut, Nicolas Almagro, Fernando Verdasco και Albert Ramos-Vinolas. Αυτός ήταν ο 5ος τίτλος στην καριέρα του (5-9 σε τελικούς) και ο πρώτος μετά από δύο χρόνια, από το AEGON International που είχε κερδίσει στο Εastbourne τον Ιούνιο του 2014.

Ο Lopez “έσπασε” τον Haase χωρίς να χάσει πόντο στο 5ο game του 1ου σετ και προηγήθηκε με 3-2. Είχε break point και για το διπλό break στο 7ο game, αλλά τελικά αρκέστηκε στο να κλείσει το πρώτο σετ στο δικό του σερβίς, έπειτα από 33 λεπτά.

Στο 2ο σετ ο Ισπανός ήταν πίσω με 1-3, αλλά ισοφάρισε και είχε ευκαιρίες για να κάνει και δεύτερο διαδοχικό break στο 7ο game (3-3). Ο Ολλανδός έμεινε “ζωντανός” στο παιχνίδι, αλλά το δεύτερο break ήρθε για τον Lopez, που προηγήθηκε με 6-5 και σέρβιρε επιτυχημένα για την κατάκτηση του τίτλου στο 12ο game, έπειτα από 1 ώρα και 17 λεπτά συνολικού αγώνα.

Ο Lopez κέρδισε μια επιταγή 82.450 ευρώ, καθώς και 250 βαθμούς, που αναμένεται να τον φέρουν πίσω στο Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης και συγκεκριμένα στο Νο. 18. Σήμερα ο Ισπανός είναι στο Νο. 21 του κόσμου.

O Haase από την πλευρά του κέρδισε 43.430 ευρώ και 150 βαθμούς, χάρη στους οποίους θα κερδίσει 20 θέσεις και θα φτάσει στο Νο. 75 του κόσμου τη Δευτέρα. Ο 29χρονος Ολλανδός αγωνίστηκε για 5η φορά σε τελικό ΑΤΡ διοργάνωσης, αλλά γνώρισε την 3η διαδοχική του ήττα (2-3 σε τελικούς).

 

Πηγή: tennisnews.gr

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/9pfKK-F-mOk” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Related posts

Ο Παγδατής κέρδισε τον Granollers στον πρώτο γύρο του Rakuten Japan

Ρένος Γιαμπουράς

Επέστρεψε στο θρόνο του ο Μάρεϊ

Ρένος Γιαμπουράς

“Ασταμάτητος” ο Τσιτσιπάς! Στον Τελικό με Nadal σήμερα! (vids)

Abola Team 2