free page hit counter
21.5 C
Αθήνα
28 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
ABOLA PLUS

Ο ρομαντικός τυφώνας έσβησε

Τρίτη 19 Μαρτίου ήταν όταν οι εκατομμύριοι φίλοι του Παναθηναϊκού έμαθαν πως ο <<δικός τους Θανάσης>> απεβίωσε.

 

Ο επί σειρά χρόνων μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο όπου και κατέληξε. Μετά από το  δυστυχής γεγονός όλη η μπασκετική κοινότητα συγκλονίστηκε διότι ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ήταν σεβαστός όχι μόνο από τους Παναθηναϊκούς αλλά και από τους αντιπάλους του.

Η απόδειξη ήταν που στον τελευταίο αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπάγερν Μονάχου κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή,αλλά και έπειτα οι δηλώσεις αντιπάλων του μετά το συμβάν.

Ακριβώς την επόμενη ημέρα ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε στο ΟΑΚΑ την Μπασκόνια από την αρχή υπήρχε ένα βαρύ κλίμα με ένα πανό να είναι κρεμασμένο όπου πάνω αναγραφόταν το όνομα του Θανάση Γιαννακόπουλου και από κάτω με μικρά γράμματα έγραφε <<Ατόφιος και ρομαντικός>>.

Καθόλη την διάρκεια του αγώνα οι φίλοι του Παναθηναϊκού τραγουδούσαν για τον <<ένα από αυτούς >> το χαρακτηριστικό σύνθημα ηταν <<Θανάση σε αγαπάμε ποτέ δεν σε ξεχνάμε ατόφιος, μάγκας ο πιο ρομαντικός Θανάσης Γιαννακόπουλος, Παναθηναϊκός>>.

Η στιγμή που το ΟΑΚΑ <<δάκρυσε>> ήταν πριν το τζάμπολ του αγώνα όπου κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και οι περίπου 15.000 φίλοι του Παναθηναϊκού κατάλαβαν ότι δεν θα ξανά αντικρίσουν τον αγαπημένο τους Θανάση. Στις εξέδρες ήταν η κόρη του αποθανόντος η οποία δάκρυσε λαμβάνοντας την αγάπη του κόσμου για τον πατέρα της, έχοντας στο αγαπημένο διπλανό κάθισμα την εικόνα του πατέρα της μια σημαία του  Παναθηναϊκού και λουλούδια.

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω στο 1992 συγκεκριμένα όπου ο Θανάσης Γιαννακόπουλος με τον αδερφό του Παύλο πήραν τα ηνία της πράσινης ΚΑΕ, φάνηκε από την αρχή ότι οι προθέσεις τους ήταν να δημιουργήσουν μια αυτοκρατορία όχι μόνο στο ελληνικό μπάσκετ αλλά και στο ευρωπαϊκό <<φέρνοντας>> ονόματα όπως ο Νίκος Γκάλης , Παναγιώτης Γιαννάκης,Φάνης Χριστοδούλου, Στόγιαν Βράνκοβιτς και φυσικά ίσως το μεγαλύτερο όνομα που ήρθε στην ιστορία του Παναθηναϊκού ο Ντομινίκ Ουίλκινς. Σίγουρα δεν συμπεριλαμβάνουμε τον ερχομό του <<Μότσαρτ>> Ντράζεν Πέτροβιτς που το 1993 ένα χρόνο μετά δηλαδή από τότε που ανέλαβαν Θανάσης και Παύλος είχε σχεδόν ολοκληρωθεί η μεταγραφή αλλά της 7 Ιουνίου 1993 ο Κροάτης έχασε την ζωή του από αυτοκινηστικό δυστύχημα και εκτός ότι αφαιρέθηκε μια ζωή σίγουρα με τον ερχομό του Πέτροβιτς θα άλλαζε η ιστορία του Παναθηναϊκού και πολύ πιθανόν του Ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Από εκεί και πέρα ακόμα μια επιτυχία ήταν ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς ο οποίος χάρισε τρόπαια στην ομάδα και γράφτηκε με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία του <<Τριφυλλιού>>.

Το 2012 όπου με δάκρυα στα μάτια Θανάσης και Παύλος παρέδωσαν την ΚΑΕ στον γιο του Παύλου Δημήτρη Γιαννακόπουλο με απολογισμό 13 πρωταθλήματα Ελλάδας , 9 κύπελλα ,6 τίτλους Euroleague και 1 διηπειρωτικό κύπελλο έκλεισε η 20 ετης παρουσία τους.

Τέλος, όπως λέει και ο λαός φεύγουν αυτοί που ξεχνάμε και όχι όσοι πεθαίνουν. Ένα είναι το σίγουρο ότι οι φίλοι του Παναθηναϊκού δεν θα ξεχάσουν τον ένα και μοναδικό Θανάση τους.

 

Κωνσταντίνος Περούλης

 

Related posts

Αντιπρόεδρος της AIPS εξελέγη ο Γιάννης Δάρας

Abola Team 3

NOMADS: Διαλύεται η ομάδα της Ζούγκλας!

Abola Team 2

Ο Δημήτρης Μάρκος στο δυναμικό του Real Fm 97,8!

Abola Team 3