free page hit counter
18.8 C
Αθήνα
19 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Τζαβέλλας.. ο λυτρωτής !” Ελλάδα – Βοσνία 1-1 !

“Επική” ισοπαλία, κατάφερε να πάρει η Εθνική Ελλάδος στην 4η αγωνιστική του 9ου προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 για το Μουντιάλ της Ρωσίας, στον αγώνα με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη στο γήπεδο ”Ι. Καραϊσκάκης”!

 

Παρουσία του Πρωθυπουργού το χθεσινό ματς, με τον κ. Αλέξη Τσίπρα να συνοδεύεται από τους Γ. Βασιλειάδη, τον κ. Ν. Παππά και τον Ι. Συνοδινό, για να παρακολουθήσουν από κοντά τον αγώνα της Εθνικής.

 

 

Στο αγωνιστικό μέρος, μια παθητική Εθνική Ελλάδος στο Ά ημίχρονο, έδωσε “φτερά” στις επιθέσεις των φιλοξενουμένων.. με κορυφαία στιγμή το 32ο λεπτό, όπου σε φάουλ κερδισμένο λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή για τους Βόσνιους… ο Πιάνιτς ευστόχησε και έκανε το 0-1, με τη βοήθεια και της τύχης..(η μπάλα κτύπησε το δεξί κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια το σώμα του Καρνέζη, πριν καταλήξει στα δίχτυα).

Αμέσως μετά το γκολ ο αγώνας διεκόπη για πέντε λεπτά καθώς οι οπαδοί των Βόσνιων πέταξαν καπνογόνα στον αγωνιστικό χώρο αλλά και στις διπλανές κερκίδες!  Η καλύτερη φάση για την Ελλάδα ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου όταν ο Σάμαρης με εξαιρετική κάθετη μπαλιά έβγαλε τον Μήτρογλου τετ-α-τετ, ωστόσο ο Μπέγκοβιτς έδιωξε δύσκολα.

 

Η Εθνική μας ομάδα μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και έχασε δύο καλές ευκαιρίες μέχρι το 60ο λεπτό.

Στο 55′ ο Κώστας Φορτούνης επιχείρησε τρομερό σουτ έξω από την περιοχή, με τον Μπέγκοβιτς ωστόσο να βρίσκει τη μπάλα με τα ακροδάχτυλα και αυτή να σταματάει στο δεξί δοκάρι.

Στο 59′ ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Παπασταθόπουλος έκανε την κεφαλιά αλλά ο Μπέγκοβιτς μπλόκαρε ξανά.

Λίγο πριν την συμπλήρωση 80’ στο παιχνίδι οι δύο ομάδες έμειναν με δέκα παίκτες όταν ο Τζέκο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στην ίδια φάση, ωστόσο, τον δρόμο για τα αποδυτήρια πήρε και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος για κουτουλιά και χτύπημα με το χέρι στον Ζουκάνοβιτς.

Η λύτρωση ήρθε για την Εθνική Ελλάδος, δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ματς.

Στο 95’ ο Γιώργος Τζαβέλλας είδε τη μπάλα να στρώνεται μπροστά του έξω από την περιοχή και με ένα τρομερό σουτ-“καραβολίδα” (θα λέγαμε, με όμορφα φάλτσα και δύναμη) έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπέγκοβιτς ισοφαρίζοντας σε 1-1!

Το “χρυσό” αυτό γκολ όπως επιτεύχθηκε, μας “κράτησε” 3 βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο Βοσνία και δίνει πολλές ελπίδες για την πρώτη θέση στα επόμενα παιχνίδια που ακολουθούν στο 2017.

 

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Σάμαρης, Μανιάτης (60′ Γιαννιώτας), Σταφυλίδης, Μάνταλος (87′ Καρέλης), Φορτούνης, Μήτρογλου

ΒΟΣΝΙΑ: Μπέγκοβιτς, Σπάχιτς (70′ Σούνιτς), Ζουκάνοβιτς, Βράνιες, Κολάσινατς, Χαΐροβιτς (87′ Μπίτσακσιτς), Λούλιτς, Τζάτζαλο, Πιάνιτς, Ιμπίσεβιτς (84′ Τζούριτς), Τζέκο

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/K3CWhdlTlhk” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Related posts

Με τις προσθήκες ο Απόλλων Λάρισας κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας

Abola Team 2

Πρόκριση στο Κύπελλο ΑΔΕΔΥ το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, 2-0 την Πυροσβεστική

Abola Team 3

Γ’ Εθνική: Όλη η δράση στους επτά ομίλους

Abola Team