free page hit counter
12.8 C
Αθήνα
20 Απριλίου, 2024
Abola.gr
Α΄ ΕΠΣΑ - 2ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Φοβερό ντέρμπι στο Ελληνικό

Εκπληκτικό παιχνίδι ανάμεσα στα Σούρμενα και την Δόξα Βύρωνος στο γήπεδο του Ελληνικού, με το αποτέλεσμα να είναι ισόπαλο 2-2 στο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής του δευτέρου ομίλου.

Σε έναν αγώνα διαφήμιση για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δύο από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας παρουσίασαν σπουδαίο θέαμα στο κοινό που παρακολούθησε από κοντά την αναμέτρηση. Οι οπαδοί των δύο ομάδων έδωσαν… χρώμα στην αναμέτρηση και η αγωνία ήταν μεγάλη καθ’όλη την διάρκεια του αγώνα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο εξ’αρχής και έχασαν στο 9′ την πρώτη καλή φάση με τον Πρέκα να πιάνει την κεφαλιά και τον εξαιρετικό Μπακόλα να βρίσκεται σε ετοιμότητα. Στο 12′ νέα κεφαλιά με τον Καζάντζη να βλέπει τον αντίπαλο τερματοφύλακα να του λέει “όχι”. Η πίεση συνεχίστηκε και στο 24′ ο Χατζηπαναγίωτης ανατράπηκε ο ρέφερι έδειξε το σημείο του πέναλτι και ο Δημογιάννης έστειλε την μπάλα ψηλά δεξιά για το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Στο 33′ έγινε τρίλεπτη διακοπή του αγώνα καθώς έπεσαν κάποια αντικείμενα απ’ τους οπαδούς της Δόξας προς τον επόπτη, χωρίς ευτυχώς να έχουμε τραυματισμό.

Στο 43′ η Δόξα έκανε την πρώτη της φάση με τον αρχηγό της Αντώνη Κατσούδα να πιάνει ένα όμορφο σουτ στην κίνηση και τον Λύρο να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό τα Σούρμενα απάντησαν με μεγάλη ευκαιρία όταν σε υποδειγματική αντεπίθεση ο Καζάντζης τροφοδότησε τον Δημογιάννη με τον τελευταίο να σουτάρει δυνατά και τον Μπακόλα να λέει εκ νέου “όχι”, σε μια πολύ μεγάλη επέμβαση σε κομβικό σημείο.

 

Στην επανάληψη οι φωνές του Λουκά Ρόπα αφύπνησαν για τα καλά τους φιλοξενούμενους και στο 48′ ο Γεωργουδάκης έκανε την σέντρα από τα αριστερά και ο Κασσιανός με εκπληκτική κεφαλιά δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Λύρο, με το 1-1 να είναι γεγονός. Δυστυχώς είχαμε εκ νέου διακοπή καθώς έπεσε  κροτίδα εκτός του γηπέδου, όμως το παιχνίδι συνεχίστηκε μετά από τρία λεπτά και τα πνεύματα ηρέμησαν. Παρόλα αυτά η απάντηση των “κόκκινων” ήταν άμεση όταν ο Κατσούδας με κακή απομάκρυνση βρήκε τον προωθημένο Θυμιανό, ο οποίος με πολύ όμορφο σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του τέρματος για το 2-1 βάζοντας ξανά μπροστά τους γηπεδούχους.

Οι “μπλε” δεν το έβαλαν κάτω και προσπάθησαν έστω και λίγο άναρχα με σουτ των Γεωργουδάκη και Παρασκυόπουλου στο 63′ και το 70′ αντίστοιχα να καταλήγουν άουτ. Στο 83′ ο Πλούμης έδωσε την… προειδοποιητική βολή όταν και σούταρε με δύναμη με τον Λύρο να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στην συνέχεια το κόρνερ εκτελέστηκε και ο Παρασκευόπουλος ανατράπηκε και αυτή την φορά η Δόξα είχε την ευκαιρία της από τα… έντεκα βήματα. Ο Πλούμης έστειλε τον Λύρο αριστερά και στην δεξιά γωνία την μπάλα για το 2-2 μέσα σε πανζουρλισμό από τους οπαδούς των “μπλέ” που έδωσαν βροντερό παρών. Στο φινάλε η Δόξα είχε ευκαιρία να κάνει την ολική ανατροπή όμως το πολύ όμορφο σουτ του Κασσιανού βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι του Λύρου. 

Έτσι το ντέρμπι έληξε ισόπαλο με 2-2, το θέαμα ήταν πλούσιο το παιχνίδι δυνατό σε αθλητικά πλαίσια και όσοι είχαν την τύχη να το παρακολουθήσουν σίγουρα έφυγαν ικανοποιημένοι από το γήπεδο του Ελληνικού.

Σούρμενα : Λύρος, Γκοργολής, Ζιώγας, Θυμιανός (60′ Μετλίου), Μπουγιούκος, Τσακύρης, Πρέκας, Μανωλιάδης, Καζάντζης, Δημογιάννης, Χατζηπαναγιώτης (71′ Μαρινάκης)

Δόξα Βύρωνος : Μπακόλας, Μαραγκουδάκης (67′ Πλούμης), Κατσούδας, Βεγκερλής, Γκουντελίτσας (60′ Χαλβαντζής), Ντίαζ Μάρκεζ, Κασσιανός, Ρόπας, Γκούγκας (76′ Λουσαράκης), Γεωργουδάκης, Παρασκευόπουλος

Related posts

Αρζένης: «Να δείξουμε θέληση, πάθος και αποφασιστικότητα»

Κουσάνας: «Επιδίωξη της ομάδας μας είναι να βρίσκεται ψηλά»

Kώστας Παλαιολόγος

ΣΟΥΡΜΕΝΑ-ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Μοιρασιά βαθμών, όχι εντυπώσεων (φώτο)

abola10