free page hit counter
27.8 C
Αθήνα
27 Ιουλίου, 2024
Abola.gr
ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Ολυμπιακός 74-62 εκτός την Εφές

Έχει την τύχη της πρόκρισης στα χέρια του και στο σπίτι του σχετικά με την πρόκριση στο Final Four της Ευρωλίγκας, ο πρωταθλητής Ελλάδας στο μπάσκετ Ολυμπιακός.

Η Αναντολού Εφές είχε τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο μισό της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό και έδειχνε ικανή να πάρει την πρόκριση στο Final Four της Ευρωλίγκας. Ο Ολυμπιακός, όμως, με μεγάλη εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο έφερε… τούμπα το ματς και πανηγύρισε σπουδαία νίκη με 74-62, κάνοντας το 2-2 στη σειρά των πλέι οφ.

Τα πάντα, πλέον, θα κριθούν σε πέμπτο -και τελευταίο- παιχνίδι της σειράς, στο ΣΕΦ, την ερχόμενη Τρίτη (02/05). Σπουδαία εμφάνιση από τον Βασίλη Σπανούλη, που έκανε τα… πάντα για να φτάσει ο Ολυμπιακός στη μεγάλη νίκη.

Το ξεκίνημα ανήκε αποκλειστικά στον Γκρέιντζερ, ο οποίος με δέκα δικούς του πόντους οδήγησε την Εφές σε ένα ξεκίνημα ομάδας που έμοιαζε… έτοιμη για Final Four (14-6 στο 4′). Μετά το τάιμ άουτ του Σφαιρόπουλου, ήρθε μία σταδιακή αντίδραση με βελτιωμένη άμυνα που επέφερε και μείωση της διαφοράς στο -4, χάρη σε σουτ τριών πόντων του Παπαπέτρου, δείχνοντας να μπαίνει στο «πνεύμα» του αγώνα (18-14 στο 8′), κάτι που δεν «εξαργυρώθηκε» όμως στο τέλος της πρώτης περιόδου, με τον Ολυμπιακό να «κυνηγά» στους επτά πόντους (21-14).

Η αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου ήταν… καρμπόν με εκείνη του πρώτου, αφού με επιμέρους σκορ 8-2, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν «αέρα» 13 πόντων, σε μία «ζεματιστή» ατμόσφαιρα που δε συνηθίζεται από τους οπαδούς τους στο «Αμπντί Ιπεκτσί» και με τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ να είναι το μεγάλο «πλήγμα» του Ολυμπιακού (29-16 στο 13′). Με ένα σχήμα που είχε στο παρκέ τους Ουότερς, Γκριν, Παπανικολάου, Αγραβάνη και Γιανγκ, οι παίκτες του Σφαιρόπουλου κατάφεραν να μετριάσουν την εναντίον τους κατάσταση και πριν μπει ο Σπανούλης, η απόσταση ήταν στο -6 (33-27 στο 17′), για να μειωθεί μέχρι την ελάχιστη τιμή της με τρίποντο του αρχηγού (36-35 στο 19′).

Μερικά αχρείαστα φάουλ, άφησαν την Εφές να πάρει μία μικρή «ανάσα» και να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη με διαφορά τριπόντου (38-35). Ο Ολυμπιακός φαινόταν ότι είχε βρει ρυθμό κι αυτό μεταφράστηκε σε προβάδισμα… με το καλημέρα στην τρίτη περίοδο, χάρη σε σερί 0-5 που ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Μάντζαρη (38-40). Η Εφές επέλεξε να «χτυπήσει» σε κάθε miss match των «κοντών» με αντίπαλο κάποιον «ψηλό», και κάπως έτσι κατάφερνε σε ένα πολύ καλό διάστημα των «ερυθρολεύκων» να βρίσκει λύσεις με τους Ερτέλ, Οσμάν και Γκρέιντζερ. Την ίδια ώρα, όμως, ο Πρίντεζης ήταν «καυτός» και κράτησε τα ηνία για την ομάδα του μαζί με τον «δολοφονικό» από μακρινή απόσταση Σπανούλη, έστω και στη μικρότερη τιμή (54-55).

Οι λύσεις από άλλους παίκτες πέραν των… συνήθων υπόπτων έκανε τους Πειραιώτες να έχουν ρόλο φαβορί, με τους Παπαπέτρου και Ουότερς να οδηγούν τη διαφορά στο +7 για πρώτη φορά (54-61 στο 32′). Όταν, δε, επέστρεψε ο Σπανούλης και η μπάλα πήγε σε αυτόν, με τη δημιουργία του και την εκτέλεση από κοντά πλέον, έδινε τον πρώτο λόγο λίγο μετά τα μέσα του τελευταίου δεκαλέπτου (57-68 στο 36′).

 

Η Εφές δε βρήκε ποτέ απαντήσεις, χάνοντας ακόμη και βολές, με τον Γκριν να βάζει τη δική του «σφραγίδα» με δικό του τρίποντο που διαμόρφωσε το 58-71 στα 1:58 πριν τη λήξη. Ο υπολοιπόμενος χρόνος αποδείχθηκε διαδικαστικού χαρακτήρα και ο Ολυμπιακός έκανε το μεγάλο «μπρέικ».

 

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 38-35, 54-55, 62-74.

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Περάσοβιτς): Τόμας 2, Χάνεϊκατ 4, Μπαλμπάι 3 (1), Μπράουν 9 (1), Οσμάν 8, Γκρέιντζερ 17 (1), Ερτέλ 6, Πολ 4, Ντάνστον 7, Κερκ 2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Γκριν 10 (1), Μπιρτς 9, Γιανγκ 4, Παπαπέτρου 6 (2), Σπανούλης 18 (5), Ουότερς 3, Αγραβάνης 2, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 11 (1), Παπανικολάου 8 (2), Μάντζαρης 3 (1)

Related posts

Ασθενής και χρειάζεται επέμβαση ο Ολυμπιακός!

Kώστας Παλαιολόγος

«Συμφωνία Παναθηναϊκού και Περπέρογλου»

Abola Team 2

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Εθνική Νέων στο μπάσκετ, 65-56 στον τελικό το Ισραήλ

Abola Team 2